kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5697
EURO
34,8528
STERLIN
40,5273
BITCOIN
$66.818
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İç çamaşırındaki para Suriye’ye mi gidiyordu?

İç çamaşırındaki para Suriye’ye mi gidiyordu?
24.01.2014
0
A+
A-
26 yaşındaki Nawal Masaad'ın üzerinde 16 bin sterlin ele geçirildi.

26 yaşındaki Nawal Masaad’ın üzerinde 16 bin sterlin ele geçirildi.

Londra polisinin 16 Ocak günü İstanbul’a gitmek üzere bulunduğu havaalanında gözaltına alınan kadın ve daha sonra tutuklanan arkadaşının yargılamaları başladı. Dün mahkemeye çıkarılan iki zanlının tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki mahkemenin 31 Ocak’ta yapılmasına karar verildi. Daha önce birisinin Türk uyruklu olduğu ileri sürülen iki kadının da Faslı olduğu açıklandı.            Polisin savcının iddianamesine yansıyan iddialarına göre 26 yaşındaki Nawal Masaad isimli genç kadın, Heathrow Havaalanı 5. terminalden, British Airways uçağı ile İstanbul’a gidecek uçağa binmek üzereyken gözaltına alındı. İç çamaşırında gizlenmiş £16,500 bulunan üniversite öğrencisi kadının, söz konusu parayı Suriye’de çarpışan rejim karşıtı İslami gruplara ulaştırmayı hedeflediği sanılıyor. Holloway bölgesinde oturduğu tespit edilen Masaad’ın 27 yaşındaki arkadaşı Amal Elwahabi de, bir sonraki gün yapılan ev baskınında tutuklandı.

23 Ocak’ta Westminster Sulh Mahkemesi’ne çıkarılan iki kadının tutukluk hallerinin devamına karar verildi.

heathwor teror 2

İSTANBUL UÇAKLARINDA TERÖR TUTUKLAMALARI

İngiliz polisi geçen hafta da, İstanbul-Londra seferi ile Stansted Havalimanı’na gelen 21 yaşındaki terör şüphelisini tutuklamıştı. İsmi açıklanmayan genç, İngiliz Terörle Mücadele Polisi tarafından, son haftalarda Türkiye’den İngiltere’ye giriş yaptıktan sonra tutuklanan 6. şüpheli oldu. İngiliz polisi, gencin uyruğu ve Suriye’deki çatışmalarla bağlantılı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. Çok sayıda İngiliz vatandaşının, Suriye’de çatışmak üzere bu ülkeye gittiği biliniyor.

Polis, 21 yaşındaki gencin, Pazar günü İstanbul’dan, Stuttgart aktarmalı olarak Londra’ya hareket eden uçakla 20.40’da Stansted Havalimanı’na indiğini belirterek, kısa süren gözaltı sorgusunun ardından terör suçlamasıyla gece yarısı tutuklandığını bildirdi.Bu arada İngiliz polisinin, sorgunun ardından üç adrese baskın düzenlediği öğrenildi.

Bir başka operasyonda 13 Ocak’ta Heathrow Havalimanı’nda 21 yaşındaki Muhammed Nahin Ahmed ve Yusuf Sawar İstanbul’dan gelen uçaktan indikten sonra tutuklanmışlardı. Birmingham’da yaşadıkları belirlenen iki gencin terörist faaliyetlerde bulunmak üzere Suriye’ye gittikleri iddiası ile soruşturuldukları öğrenildi. Polis, annesinin Sawar’ın eşyaları arasında bulduğu bir notta, Suriye’ye cihada katılmak üzere gittiğini gösteren ifadeleri polise aktarmıştı. El Kaide örgütü ile ilişkili El Nusra cephesine katılmayı hedefleyen Sawar’ın, cep telefonu kontratını iptal etmek gibi hazırlıklar yaptığı da ileri sürüldü.

17 Ocak günü ise yine Birmingham’da yaşadığı tespit edilen 21 yaşındaki bir başka gencin Gatwick Havaalanı’nda İstanbul’dan dönen bir uçaktan indikten sonra tutuklandığı açıklandı. Pakistanlı olduğu sanılan genç, Suriye’deki terör kamplarında eğitim aldığı iddiası ile soruşturuluyor.

500 DOLAYINDA İNGİLİZ VATANDAŞI SURİYE’DE ÇARPIŞIYOR

Öte yandan Suriye ve Türkiye’de araştırmalarda bulunan Telegraph gazetesi muhabirleri, bazı kaynaklara dayandırarak yayınladıkları haberlerde 500 dolayında İngiliz vatandaşının Suriye’de rejim karşıtı gruplarla birlikte çarpıştıklarını öne sürdü. Gazete haberinde, yoğun bir eğitim sürecinden geçirilen gençlerden bir kısmının İngiltere’ye geri dönmelerinin istendiğini ve   Londra metro bombaları gibi eylemler için hazırlıklar yapmaları konusunda talimat aldıklarını iddialarına yer verdi. Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen gençlerin 700 kadarının da Fransa’dan gittiği kaydedilen haberde, İngiliz vatandaşlarının önemli bir bölümünün istihbarat servisi MI5 tarafından takip edildiği kaydedildi.

heathwor teror WEB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.