kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.625
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Büyükelçi’nin eşi bağış topladı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un görme engelli eşi Maggie Moore’un desteğiyle Türkiye’deki rehber köpeklerin eğitimi için bağış toplandı.

Büyükelçi’nin eşi bağış topladı
21.05.2016
0
A+
A-

Cimler-Ustunde-Dans-Gecesi-Zeynep-Akinci-Maggie-Richard-Moore

İngiltere‘nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un görme engelli eşi Maggie Moore’un desteğiyle Türkiye‘deki rehber köpeklerin eğitimi için bağış toplandı.
İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen ve geliri Rehber Köpekler Derneğine bağışlanacak etkinliğe, Maggie Moore ev sahipliği yaptı.Büyükelçi Moore, yaptığı açıklamada, rehber köpeklerin görme engellilerin günlük yaşamında çok önemli rol oynadığını vurgulayarak, İngiltere‘de rehber köpeklerden bu amaçla yaygın olarak yararlanıldığını anlattı.

Bu uygulamanın Türkiye‘de de hayata geçmesinde görme engelli eşinin tecrübelerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Moore, etkinlikten elde edilecek gelirin rehber köpeklerini eğitim için harcanacağını kaydetti.

Rehber Köpekler Derneği Başkanı ve görme engelli avukat Nurdeniz Tunçer ise 2014’te Büyükelçi’nin eşi Maggie Moore’in desteğiyle derneği kurduklarını söyledi.

Görme engellilerin sosyalleşmesinin, kendilerine güvenmeleri ve daha rahat hareket etmeriyle mümkün olacağına işaret eden Tunçer, Türkiye‘de 7 rehber köpek adayının olduğunu ve eğitimlerinin devam ettiğini söyledi. Tunçer, gelecek yıl engellilere rehber olmaya başlayacak bu köpeklerin, engellilerin kendilerini güvende hissetmesini sağlayacağını dile getirdi.

Maggie Moore ise kendisinin de rehber köpek kullandığını vurgulayarak, günlük yaşamının bu şekilde daha da kolaylaştığını söyledi. (aa)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.