kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
STERLIN
40,5892
BITCOIN
$64.304
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
10°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Jeremy Corbyn, AB’de kalmak için oy istedi

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, seçmene “Bu haziranda, İngiltere’yi Avrupa’da tutmak için oy verin” çağrısında bulundu.

Jeremy Corbyn, AB’de kalmak için oy istedi
15.04.2016
0
A+
A-
Jeremy Corbyn.

Jeremy Corbyn.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, ülkesinin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkıp çıkmayacağının belirleneceği referanduma ilişkin olarak, seçmene “Bu haziranda, İngiltere’yi Avrupa’da tutmak için oy verin” çağrısında bulundu.

Corbyn, başkentteki Londra Üniversitesinin Senate House binasında, ülkesinin AB’deki geleceğine ilişkin partisinin duruşunu dile getirdiği bir konuşma yaptı.

İngiltere’nin AB’de kalması yönünde yürütülen kampanyayı savunan Corbyn, ancak reform yapılmış bir AB için mücadele verilmesi gerektiğini bildirdi.

Partisinin, AB’nin İngiltere’de istihdam yarattığı, ülkeye yatırım çektiği, işçilere, tüketicilere ve çevreye koruma sağladığına inandığını söyleyen Corbyn, “İşçi Partisi, AB’de kalmanın, İngiliz halkının çıkarına olacağına ikna oldu.” dedi.

Küresel bir toplum olarak Avrupa kıtasının gelecek yüzyılda büyük zorluklarla karşılaşılacağını vurgulayan Corbyn, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İklim değişikliğiyle nasıl mücadele edeceğiz? Küresel şirketlerin kendilerine fazla güvenmesiyle nasıl baş edeceğiz, (bu şirketlerin) adil vergi ödediklerinden nasıl emin olacağız? Siber mücadele ve terörle nasıl baş edilecek? Küreselleşme çağında işlerin korunduğundan ve adil ticaret yapıldığından nasıl emin olunacak? Dünya genelindeki büyük sığınmacı hareketliliğinin sebeplerine nasıl değinilecek? Bu zorluklarla yüzleşmede, AB vasıtasıyla kolektif uluslararası eylemin, hayati önem taşıyan bir etken olacağı net. Bu zorluklarla hep beraber yüzleşir, komşularımızla işbirliği yaparsak, İngiltere çok daha güçlü olacaktır.” diye konuştu.

Yıllardır AB’nin aldığı birçok kararı eleştirdiğini ve eksik yönlerini dile getirmeye devam edeceğini belirten Corbyn, “Avrupa’nın değişmeye ihtiyacı var. Ancak bu değişim sadece AB’deki müttefiklerimizle çalışarak gerçekleşir. Eleştirel olmak ve birliğin üyesi olarak kalmaya ikna olmak tamamıyla mümkün.” ifadesini kullandı.

Ülkesinin AB’ye üyeliğinin, izin hakları başta olmak üzere, çalışan kesimin iş ortamındaki sağlık ve güvenliğini de garanti altına aldığına işaret eden Corbyn, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AB’de olmak İngiltere’nin, sahillerden hava kalitesine kadar, tüm çevresel standartlarını yükseltti. Tüketicisini kazıklanmaktan korudu. Yani benim duruşum, ‘Avrupa’da kalmak ve reform yapmak’.  Çok sayıda kişi bu referandumda hala ne yönde oy kullanacağını tartıyor. Özellikle genç nüfus başta olmak üzere, herkese çağrım: Oy vermek için kayıt yaptırın ve bu haziranda İngiltere’yi Avrupa’da tutmak için oy verin. Bu sizin geleceğinize ilişkin bir karar. Dünya ile iletişime geçmeden, daha iyi bir dünya inşa edemez, değişimi getiremezsiniz.”

İngiltere’de AB referandumu 23 Haziran’da yapılacak ve halka “İngiltere AB üyesi olarak kalmalı mı yoksa AB’den ayrılmalı mı?” sorusu yöneltilecek. (aa)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.