kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
STERLIN
40,6457
BITCOIN
$63.470
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere basınında Panama Belgeleri

11 milyondan fazla belgenin sızdırılmasıyla vergi cennetlerindeki hesaplara dair detayları ortaya koyan Panama Belgeleri, bugün İngiltere gazetelerinde manşette yer alıyor.

İngiltere basınında Panama Belgeleri
04.04.2016
0
A+
A-
Vladimir Putin.

Vladimir Putin.

11 milyondan fazla belgenin sızdırılmasıyla vergi cennetlerindeki hesaplara dair detayları ortaya koyan Panama Belgeleri, bugün İngiltere gazetelerinde manşette yer alıyor.

Guardian gazetesinin manşeti “Putin’e kadar uzanan 2 milyar doların gizli izi” şeklinde.

“Daha önce benzeri görülmemiş belge sızıntıları, gizli offshore firmaları aracılığıyla yürütülen anlaşmaların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en yakınındakileri nasıl zengin yaptığını gösteriyor” denen haberde, Putin’in ailesinin de 2 milyar dolarlık kuşkulu işlemlerden kar elde ettiğinin anlaşıldığı ifade ediliyor.

Haberde Vladimir Putin’in yakın dostu çello virtüözü Sergeyt Roldugin’in vergi cennetlerinde kurulan şirketler içerisinde oynadığı rol detaylı biçimde anlatılıyor:

“Putin’in gelecekte eşi olacak kadınla, Lydmila’yla tanıştıran kişi Roldugin’di. Ayrıca Putin’in kızlarından Maria’nın da vaftiz babası. Profesyönel bir müzisyen olan Rodugin, yıllar içerisinde büyük bir servetin sahibi olmuş ve değeri en az 100 milyon doları bulan varlıkların yönetimine getirilmiş.

“Roldugin, fazla tanınmayan bir isim olduğu için özellikle seçilmiş gibi duruyor. İsviçre ve Lüksemburg’daki bankalara yazdığı mektuplarda Rus siyasi kademesinden yakınlarının olduğu iddialarını reddeden Roldugin, iş çevreleriyle herhangi bir bağlantısının olmadığını iddia ediyor.

“Ancak belgeler, Putin’in yakın arkadaşının ülkenin en büyük reklam şirketi Video International’da yüzde 12,5 hissesinin olduğunu ortaya koyuyor.Belge sızıntıları öncesinde yıllık cirosu 800 milyon dolar olan şirketin ortaklık yapısı gizliydi.

“Belgelerde ayrıca Roldugin’e Rus kamyon imalatçısı Kamaz’da azınlık hisse alabilmesi yönünde bir seçenek tanındığı da görülüyor.

“Roldugin’in Kıbrıs merkezli Raytar adlı bir şirkette de yüzde 15 hissesi bulunuyor.

“Roldugin’in’Putin’in şahsi bankası’ olarak da adlandırılan Bank Rosiya’da ise yüzde 3,2 hissesinin bulunduğu yine Panama Belgeleri’nde yer alan bilgiler arasında.

“Bank Rosiya ve kamuya ait Rusya Ticaret Bankası’nın Kıbrıs’taki bir offshore şirketine nedeni belli olmayan şüpheli bir kredi açtığı görülüyor.

“Kıbrıs’taki bu şirketin aldığı krediyle Rusya içerisinde yüksek faizle krediler kullandırdığı da tespit edilmiş durumda. Ortaya çıkan faiz farkından ise belli bir kesim büyük bir kar elde ediyor.

“Putin’in yakın çevresindeki isimlere piyasa koşullarından çok daha avantajlı krediler açıldığı da belgelerde yer alan detaylar arasında.

“Açılan kredi borçlarının geri ödenip ödenmediği ise bilinmiyor.

110222093724_uk_press_review_304

POROŞENKO BAĞLANTISI

Daily Telegraph gazetesinde isebelgelerde Putin’e yakın isimlerin yanı sıra Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Portoşenko’nın isminin geçtiği de ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Ukrayna’da ‘çikolata kralı’ olarak tanınan ünlü işadamının, seçimlerin ardından tüm varlıklarını elden çıkarma sözü verdiği hatırlatılıyor.

Gazetenin haberi şöyle devam ediyor:

“Poroşenko’nun Ağustos 2014’te Virgin Adaları merkezli bir offshore şirketi olan Prime Asset Partners’ın tek sahibi haline geldiği görülüyor. Ancak Poroşenko’nun sözcüsü, söz konusu şirketin Poroşenko’nun siyasi kariyeriyle alakalı lmadığını ve Cumhurbaşkanlığı öncesindeki mal varlığıyla ilişkilendirilemeyeceğini ifade ediyor. Sözcü, Virgin Adaları’nda kurulan şirketin amacının Poroşenko’ya ait Roshen şirketini satışa hazırlamak olduğunu da savunuyor. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.