kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de darbedilen imam öldü

İngiltere’nin Manchester kentinde ırkçı bir saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darbedilen 56 yaşındaki imam Jalal Uddin hayatını kaybetti.

İngiltere’de darbedilen imam öldü
26.02.2016
0
A+
A-

 

IMAM

İngiltere’nin Manchester kentinde ırkçı bir saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darbedilen 56 yaşındaki imam Jalal Uddin hayatını kaybetti. Manchester polisinden Başkomiser Rich, olay sonrası inceleme başlatıldığını ve detaylar ortaya çıktığında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

İngiltere’nin Manchester kentinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ağır şekilde darbedilen 56 yaşındaki imam Jalal Uddin hayatını kaybetti.

İngiliz basında yer alan habere göre Bangladeş asıllı Uddin, Manchester kentinin Rochdale bölgesindeki çocuk parkında kafasına darbeler almış şekilde bulundu. Perşembe gecesi saldırıya uğradığı belirtilen Uddin’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

İngiliz basınında geniş yer alan haberlerde, bölge sakinlerinin Uddin’e “ırkçıların” saldırmış olabileceğini söylediğine işaret edildi. Öte yandan Manchester polisinden Başkomiser Rich Jackson darbedilerek öldürülen Uddin’in ırkçı saldırıya uğradığını gösteren bir bağlantıya henüz ulaşmadıklarını söyledi.

Jackson, “Uddin’in o saatlerde camiden çıkıp bir arkadaşının evine uğradıktan sonra evine yürürken saldırıya uğradığını düşünüyoruz. Irkçı bir saldırı olduğu yönünde endişeler söz konusu. Fakat henüz saldırının bu sebeple olup olmadığını söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını dile getiren Jackson, “Detaylar ortaya çıktıkça ırkçı bir saldırı olduğu ortaya çıkarsa bunu paylaşacağız” dedi.

Rochdale Camiler Konseyi Sorumlusu Dobir Miah ise konuya ilişkin, “İnsanlara sağduyu çağrısında bulunuyoruz. İnsanların günlük yaşamlarına engel olacak herhangi bir tehdit söz konusu değil” dedi.

Manchester Ramazan Derneği Kurucusu Muhammed Şefik ise “Rochdale bölgesindeki bütün camilere acil güvenlik önlemleri almalarını, halkın camilerden güvende dönmelerini sağlamaları çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.