kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İnşaat ve dekorasyon şirketlerine yeni düzenlemeler

İnşaat ve dekorasyon şirketlerine yeni düzenlemeler
12.06.2012
0
A+
A-

İngiliz Parlamentosu milletvekilleri, yapı ve dekorasyon şirketlerine daha iyi standartlar getirebilmek için, yeni düzenlemeler hazırlıyor.

Hiçbir yeterliliği olmadan, düşük kalite servis sunarak, müşterileri zor durumda bırakan ‘kovboy inşaatçılar’ incelenecek.

Toplum ve Yerel Belediyelerden Sorumlu Bakanlık, kendi kendini denetleyen şirketlerin belli bir standart seviyesinde hizmet vermeleri için zorunluluklar getireceklerini açıkladı. Bu yeni sistem altında faaliyet gösterecek olan 18 bağımsız denetleme kurumu, habersiz olarak mimarlık, dekorasyon ve inşaat şirketlerinin yaptıkları işi inceleyerek raporlar oluşturacak.

Halihazırda evsahipleri ile sözkonusu düşük kalite hizmet veren şirketler arasındaki anlaşmazlıkların mahkemede son bulması nedeniyle, yeni düzenlemede ev sahiplerine finansal tedbirler veren anlaşmaların yapılmasını zorunlu kılacak.

Toplumlardan Sorumlu Bakan Andrew Stunell, düşük kaliteli işlere son vermek için revizyonun gerekliliğini savundu. Stunell, müşterilerin mağdur olmaması için büyük değişiklikler yapmaya kararlı olduğunu söyleyerek, tüketiciye güven duygusu veren şirketlerin sayısının artması için çalışacaklarını söyledi.

Ticaret standartlarını belirleyen Office of Fair Trading’e, ev sahipleri tarafından konuya ilişkin her yıl 85 bin şikayet mektubu yazıldığı öğrenildi.

ANA SORUN GELİR ADALETSİZLİĞİ

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Enarch Design Limited’in sahibi mimar Giray Şahin gazetemize yaptığı açıklamada ana sorunun gelir dağılımındaki adaletsizlikten kaynaklandığını belirtti.

Ingiliz inşaat şirketlerinin verdiği servislerin çok pahalı olması nedeniyle düşük gelirli vatandaşların mecburen ucuz şirketleri tercih ettiğini kaydeden Şahin sözlerine şöyle devam etti:

‘Örneğin Chelsea’de yaşayan yüksek gelirli kişiler, evlerindeki tesisatta bir sorun yaşadıklarında en yakınlarındaki İngiliz tesisat (plumbing) şirketini ararlar ve kaliteli servisin karşılığı olarak yüklü miktarda para öderler. Ama yılda 25 bin sterlin geliri olan bir kişinin evinde tesisat sorunu yaşandığı zaman saatine 100 sterlin gibi rakam ödemesi mümkün olmadığından mecburen daha ucuz şirket arayışına girer.’

İnşaat sektöründe ağırlıklı olarak Polonyalı iş gücünün var olduğuna dikkat çeken Şahin, ülkesinde inşaat mühendisliği eğitimi gören Polonyalıların çoğunun İngiltere’de, özellikle dil sorunu nedeniyle, mühendis olarak istihdam edilemediğinden inşaatlarda tuğlacılık yapmak durumunda olduklarını vurguladı. Mimar Şahin, tuğlacılık konusunda yeterli bilgi birikimi olmayan kalifiye bir göçmen işçinin, bu işi iyi bilen bir İngiliz işçiye göre daha düşük saat ücretine çalıştığı için işveren tarafından tercih edildiğini söyleyerek, göçmen işçilerin yeterli bilgi ve ustalık düzeyine ulaşmasının zaman aldığını belirtti.

‘400 bin sterline ev satın alan bir ailenin evinin iç dekorasyonu ve tesisatı için 200 bin sterlin harcaması beklenemez. Ancak İngiliz şirketleriyle bu işin daha uygun bir rakama yapılması neredeyse imkansız. Bu nedenle kişiler ucuz iş gücü arayışına girdikleri için kalitede sorunlar yaşanması son derece olağan bir durum haline gelmekte’ diyen Giray Şahin, istenmeyen sonuçların yaşanmaması için öncelikle sosyo-ekonomik yapının daha adaletli hale getirilmesi ve profesyonel İngiliz inşaat şirketlerinin fiyat aralıklarının her cebe uygun haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Yorumlar

  1. Kadir says:

    ismim Kadir insaat ishinde cok bilgim var ve csI kartim var certificatelerim var , her bir documentationim var mesela UTR number, national insurance ve banka esabim.