kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere’de ‘Camimi ziyaret et’ etkinliği

Ülkenin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Britanya Müslüman Konseyinin (MCB) bu yıl ikincisini düzenlediği “Camimi Ziyaret Et” etkinliği kapsamında, Birleşik Krallıkçapında belirlenen camiler, diğer dinlerin inananlarının ziyaretine açıldı.

İngiltere’de ‘Camimi ziyaret et’ etkinliği
08.02.2016
0
A+
A-

 

Süleynamniye Mosque.

Süleymaniye Mosque.

Ülkenin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Britanya Müslüman Konseyinin (MCB) bu yıl ikincisini düzenlediği “Camimi Ziyaret Et” etkinliği kapsamında, Birleşik Krallık çapında belirlenen camiler, diğer dinlerin inananlarının ziyaretine açıldı.

Shuja Shafi.

Shuja Shafi.

MCB Genel Sekreteri Shuja Shafi, Londra Merkez Camisi’ndeki etkinlikte , geçen yıl başlattıkları etkinliğe katılan cami sayısının 20’den 90’a çıktığını söyledi.

Camilerin kapılarını herkese açarak üzerlerindeki “gizem perdesini” kaldırmayı amaçladıklarını anlatan Shafi, “Elimizi çevremizdeki topluluklara uzatıyoruz ve onların İslam’ı tanımalarını, nasıl yaşadığımızı görmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Shafi, etkinliği, her yıl daha fazla caminin katılımıyla düzenleyerek, geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

Etkinliğin, İngiltere‘de aşırı sağ grupların İslam ve Müslümanlarla ilgili dezenformasyon çabalarına karşı önemine de dikkati çeken Shafi, “Kapılarımız açık tutmak ve insanların burada ne yapıldığını görmesine imkan vermek istiyoruz” diye konuştu.

Londra Merkez Camisi’ni ziyaret eden üniversite öğrencisi Oliver Miller, “Medyada İslam hakkında iyi ve kötü şeyler yer alıyor. Buraya İslam’ın mesajını öğrenmeye, gerçekte ne olduğunu görmeye, insanların İslam ile nasıl etkileştiğini anlamaya geldim” ifadelerini kullandı.

London Central Mosque.

London Central Mosque.

Camiye gelen Hristiyan din adamı Jeremy Taylor da inanç grupları arasındaki etkileşimin önemini vurguladı.

Kiliselerinin bulunduğu bölgede çok sayıda Müslüman ve Yahudi’nin yaşadığını anlatan Taylor, “Birbirimizin yanında durmamız, birbirimizle iyi geçinmemiz önemli. İlişkilerimiz genel olarak iyi ama yine de birbirimizi daha iyi tanıyabiliriz. Bu etkinliğin güzelliği de buna imkan vermesi, birbirimizi anlamamızı teşvik etmesi” dedi.

“Camimi Ziyaret Et” etkinliği çerçevesinde, İngiltereGaller, İskoçya ve Kuzey İrlanda‘dan oluşan Birleşik Krallık‘taki camilerde, İslam’ın temel kavram ile inanç unsurlarını tanıtan panoların yer aldığı ve broşürlerin dağıtıldığı sergiler açıldı.

Etkinlik kapsamında imamlar ve cemaat temsilcileri, ziyaretçilerin İslam’a ilişkin sorularını da yanıtlıyor.

Birleşik Krallık‘ta yaşayan yaklaşık 3 milyon Müslüman, nüfusun yüzde 5’ini oluşturuyor.Birleşik Krallık‘ta 1500’ün üzerinde cami bulunduğu değerlendiriliyor. (aa)

Birmingham Central Mosque.

Birmingham Central Mosque.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.