kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.792
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Tarihi rekor: Bir saatte tek mağazada £2 milyonluk satış

Christmas sonrası Londra’daki indirimli satışlar çılgınlık haline geldi.

Tarihi rekor: Bir saatte  tek mağazada £2 milyonluk satış
27.12.2015
0
A+
A-

 

HARRODS

Christmas sonrası Londra’daki indirimli satışlar çılgınlık haline geldi.

Boxing Day, resmi tatil günü olmasına rağmen geçtiğimiz Cumartesi gece saat 2.00’den itibaren Londra’nın başta West End bölgesi olmak üzere ünlü mağazaları önlerinde binlerce kişi kuyruğa girerek, alışveriş çılgınlığını zirveye çıkardı. Bu mağazalardan Selfridge’de, kapıların açıldığı sabah 9.00’dan itibaren ilk bir saat içinde 2 milyon sterlinlik satış yapıldı.  İçeri girmek için 4 bin kişinin kuyrukta sıra beklediği Selfridge’in , 130 binden fazla müşteri, dört mağazası ve online satışları ile rekor beklediği de açıklandı. Kapıların açılmasıyla kuyruktaki müşterilerin büyük bölümünün lüks ürünlerin yeraldığı moda departmanına yöneldiği görüldü.

SALE2

İLK SATILANLAR ARASINDA ERDEM  MARKALI ÜRÜN DE VAR

Londra’da indirimli satışlarda ilk alıcı bulan ürünün 1400 sterlinden, 700 sterline düşen valentine bileklik olduğu belirlendi. İkinci olarak ünlü Türk modacı Erdem Moralıoğlu’nun ‘Erdem’ markalı ürünü olan kot takım da 1695 sterlinden düştüğü 695 sterline alıcı buldu. Victoria Beckham kolsuz elbise de üçüncü satın alınan ürün olarak 1175 sterlin yerine 590 sterlinden müşterisine ulaştı.

Selfridge tarafından yapılan açıklamada, mağazanın online satış bölümünü bir milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği ve satışların geçen yılın iki misli olmasının beklendiğinin de altı çizildi.

Yine dünyaca ünlü Knightsbridge’deki Harrods mağazası önünde de metrelerce uzunluğunda kuyruklar oluşturan alıcılar, açılış saatini saatlerce bekledi. Harrods’u, dört haftalık kış indirimi süresince bir milyon müşterinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Pazartesi günü de devam etmesi beklenen yoğun satışlarda mağazaların toplam cirolarının 100 milyon sterline ulaşması bekleniyor. Özellikle sayıları binleri bulan zengin turistlerin de aralarında bulunan alış veriş yapmak isteyenlerin mağazalara boş valizlerle geldiği görüldü.

Bond Street’in önde gelen mağazalarından ve 124 yıllık tarihe sahip Fenwick de ilk kez olarak Boxing Day’de müşterilerine kapılarını açarak, bir ilke imza attı.

SALE1

MÜŞTERİLERİN YÜZDE 50’Sİ TURİST

Bond Street, Regent Street ve Oxford Street’teki 600 parakendeciyi temsilen faaliyet gösteren New West End Şirketi adına konuşan yöneticisi Jace Tyrrell, alışverişleri yapanların yüzde 50’sin Çin, Orta Doğu ve ABD’den gelen turistler olduğuna dikkat çekti. Onların muhtemelen dört veya beş kez alışveriş yaptığını tahmin ettiklerini söyleyen Tyrrell, “Bu süre içinde 100 milyon sterlinlik satış olmasını bekliyoruz. Bu parakendeciler için çok iyi haber. Bu yıl her zamankinden fazla da Çinli turist görüyoruz. Onlar bizim için sağlıklı, güvenilir para demek. Onlar bizim üçüncü büyük müşteri grubumuz. Gelecek yıllarda da bir numara olacaklar” diye konuştu.

SALE4

BURASI TAM BİR TIMARHANE OLDU

Sally Erwin adında bir müşteri ise ABD’deki alışveriş çılgınlığı ile İngiltere’dekini kıyaslarken, “Burası o açıdan tam bir tımarhaneye benziyor. Ama bizim bu olduğumuzu sanmıyorum” dedi.

Avustralya’dan gelen ve Selfridge Mağazası’nın önünde bekleyen Daniel Graham ise gördüğü ilginç olaylar arasında insanların mental olarak düşüklüğünü, çıkan kavgaları, bir kadının içeri girip birşey satın almak için diğerlerini itmesini, güvenlik görevlisinin onları alıp götürmesini vurguladı.

Öte yandan konuyla ilgili uzmanlar, ülke genelinde indirimli satışlara katılan insan sayısını 22 milyon olarak tahmin ettiklerini söylerken, toplam harcamanın 3 milyar 740 milyon sterline ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.