kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5233
EURO
34,7513
STERLIN
40,5896
BITCOIN
$63.259
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’dan yeni yıl mesajı

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı Britanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yeni yıl mesajı yayınladı.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’dan yeni yıl mesajı
18.12.2015
0
A+
A-

Oya Tuncali F

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı Britanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yeni yıl mesajı yayınladı.

“İngiltere Kıbrıs Türk Toplumunun Değerli Mensupları, Sevgili Kardeşlerim,

2015 yılı sona ererken ve yeni umutlarla 2016 yılına girmeye hazırlanırken Birleşik Krallık’ta yaşamlarını sürdüren tüm vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.

2015 yılının vatandaşlarımız açısından verimli geçtiğini umuyor ve 2016 yılı için de başarılar temenni ediyorum. Uzun yıllardan beri gündemde olan ve 4 yıl önce yapımına başlanan, Türkiye’den ülkemize su temin projesinin Ekim ayında tamamlanmış olması, bizler için bir rüyanın gerçekleşmesi anlamına gelmektedir. Adamızda tesis edilecek kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için Mayıs ayında iki taraf arasında müzakere sürecinin tekrar başlamış olması bir başka önemli gelişmedir.Yükseköğrenim ve turizm alanında gelişmekte olan ülkemizde, bu yıl toplam öğrenci sayımız 81.000’e, yurtdışından gelen öğrenci sayımız ise 69.000’e ulaşmıştır. Turizm sektöründe ise son 5 yılda turist sayısı önemli artış göstererek, 2015 yılı gelen turist sayısı 1 milyon 300 bini aşmıştır.

Güçlü ve tarihsel ilişkilere sahip olduğumuz garantör ülke Birleşik Krallık ile ülkemiz arasındaki köprünün ortak unsurları olan sizlerin,  sanattan iş dünyasına kadar hayatın her alanında dinamik ve etkili olması, başarıları bizlere gurur vermekte ve gelecek nesillere güzel örnekler teşkil etmektedir. Sizler, kültürümüzü ve değerlerimizi de tanıtarak, temsiliyetimize büyük katkı sağlamaktasınız. Kıbrıs Türk toplumu birlik ve beraberlik içinde çalışmalarına devam ederek Birleşik Krallık’taki görünürlüğünü artırmaya ve toplumsal hayattaki  yerini daha  güçlü şekilde almaya devam etmektedir.

Bu yıl, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’nın değerli eşi Sayın Meral Akıncı, önceki Dışişleri Bakanımız Sayın Özdil Nami, Dışişleri Bakanımız Sayın Emine Çolak, Turizm Bakanımız Sayın Dr. Faiz Sucuoğlu ve bir çok milletvekili ve bürokratımız, İngiltere’de hem üst düzey siyasi temaslar yapmış, hem de sivil toplum örgütlerimizin programlarına katılmışlardır. Ayrıca, Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC’nin Dostları Grubumuzdan bir heyetin ülkemize yaptığı ziyaret de verimli geçmiştir.

Yıl boyunca, vatandaşlarımızla görüşülerek talep ve sorunlarını çözmek için gayretle çalışılmıştır. Londra Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine katılınmış, Temsilciliğimizin düzenlediği etkinlik, resital, tören ve resepsiyonlarımıza katılımlar yüksek olmuş, Parlamentoda ve Dışişleri Bakanlığı nezdindeki çalışmalarımız sürdürülmüş ve birçok platformda Devletimiz temsil edilmiştir. Bu çalışma ve gayretlerimiz, bundan sonra da aynı kararlılıkla sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2016 yılının dünyadaki tüm kardeşlerimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için, sağlık, mutluluk ve başarılara vesile olmasını diler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.