kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kaçak kişiye ev kiralamanın cezası £3,000

Hükümet uzun zamandır konuşulan ev sahiplerini ilgilendiren uygulaması 1 Şubat 2016’da yürürlüğe giriyor.

Kaçak kişiye ev kiralamanın cezası £3,000
02.11.2015
0
A+
A-

 

Korhan Gülgün (Locus Estate Agent)

Korhan Gülgün (Locus Estate Agent)

Yasemin Bakan

Hükümet uzun zamandır konuşulan ev sahiplerini ilgilendiren uygulaması 1 Şubat 2016’da yürürlüğe giriyor. Uygulamaya göre İngiltere’de evini kiralayan ev sahibi kiracısının İngiltere’de geçerli bir vize ile kalıp kalmadığını kontrol etmekle yükümlü olacak. Yeni kanun kapsamında ev sahiplerinin kaçak kişiye ev kiraladığı tespit edilirse £3,000 para cezasına çarptıralabilir.

Yeni kanuna göre Britanya’daki ev sahipleri ve evini kiralayan herhangi bir kişi evini kiraladığı kişinin geçerli vize ve oturumu olup olmadığını kontrol etmek zorunda.

Göçmen Bakanı James Brokenshire “Bu uygulama son derece basit ve kolay. Sorumlu ev sahipleri zaten bu kontrolü yapıyorlardı. 1 Şubat 2016’ya kadar kanun devreye girene kadar tüm ev sahiplerine konuyla ilgili gerekli bilgileri temin ediyoruz. Yeni kural Göçmenlik Kanunu 2014 kapsamında uygulanacak. Right to Rent uygulaması Britanya’da kaçak olarak kalanları hedefliyor. Kaçak olmayanları etkileyecek bir durum değil” dedi.

Brokenshire sözlerini şöyle sürdürdü: “Right to Rent uygulamasına ilk kez West Midlands’ta başlandı. Yeni kanun için ev sahipleri, kiralama acentalarını ve lokal otoritelerin bir araya gelmesiyle hazırlandı. Yeni kanuna göre ev sahipleri evlerini kiralayacakları kişinin pasaport dökümanlarını kontrol edip kopyasını almakla yükümlü.”

Göçmen Bakanlığı geçen yıl 36 bin kaçak göçmenin ülkeden sınırdışı edildiğini açıkladı.

KORHAN GÜLGÜN-LOCUS ESTATE AGENT

“DEVLETİN YAPMASI GEREKEN İŞİ EV SAHİPLERİ YAPACAK”

“Devlet ev sahiplerine o kadar çok uygulama getiriyorki ev sahipleri yatırım yapmaktan çıkıp sanki devletin denetim işini de yapmak zorunda kalıyor. Ev sahipleri devletin denetleyicisi gibi oluyor. Tax konularında olsun birçok konuda devletin kendi yapmak zorunda oldukları işleri acentalar yada ev sahipleri yapıoyr. Yan komşunu şikayet etmeni istiyor, insanları birbirini ispiyonlamaya teşvik ediyor. Devletin kendi denetimini kendi kurması gerekiyor. Biz zaten kiracılarımızın pasaport kopyalarını alıyorduk. Bizim Hackney ofisimizdeki kiracılarımız profesyonel kişiler. Bu tür sorunlar yaşamıyoruz. Edmonton’daki ofimisize yabancılar daha çok geldiği için ve kiralar o bölgede daha düşük olduğu için oraya kaçak kişiler daha fazla geliyor. Hackney ofisine vizesi olmayan yada vatandaş olmayan kişiler pek gelmiyor. Hackney bölgesinde kiraların yüksek olması bunda etkili. Kaçak insanların zaten burdaki kiraları ödemesi zor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.