kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere aşırılıklara karşı sertleşiyor

İngiliz Hükümetii, aşırılıkla mücadele stratejisiyle, internet ve televizyon ile radyo yayınlarını aşırılığın önlenmesi çerçevesinde daha yakından takip edecek.

İngiltere aşırılıklara karşı sertleşiyor
23.10.2015
0
A+
A-

 

ingiltereasirilikCAMERON1

İngiliz Hükümeti geçtiğimiz Salı günü açıkladığı yeni aşırılıkla mücadele stratejisiyle, internet ve televizyon ile radyo yayınlarını aşırılığın önlenmesi çerçevesinde daha yakından takip edecek, aşırılığı yaydığını düşündüğü kuruluşları kapatabilecek.

Hükümetin yeni stratejiyi anlattığı 40 sayfalık raporunda, aşırılıkla mücadele için dört konuya odaklanılacağı belirtildi. Bu konular, aşırı ideolojiyle mücadele, aşırılığa karşı çıkanlarla birlikte ortaklıklar oluşturma, aşırıcılara engel olma ve daha uyumlu toplumlar inşa etme olarak sıralandı.

AŞIRI MÜSLÜMANLAR İÇİN 5 MİLYON BÜTÇE

Stratejinin amacının, insanların aşırılıktan zarar görmelerini önlemek olduğu belirtilirken, “Buna ulaşmak için aşırıcılarla mücadele eden herkesle ortaklıklar oluşturacağız” denildi. Hükümet bu kapsamda, bazı Müslüman gruplar için 5 milyon sterlin kaynak ayıracak.

Nakdi ve ayni yardım şeklinde kullandırılacağı belirtilen kaynak, hükümetin “tehlikeli” diye nitelendirdiği söylemlere alternatif oluşturacak gruplara ulaştırılacak. Bu kapsamda sosyal medya eğitimleri verilmesi, internet siteleri kurulması ve belli projelere destek sağlanması öngörülüyor.

AŞIRILIK ANALİZ BİRİMİ

Yeni strateji çerçevesinde ayrıca İçişleri Bakanlığı içerisinde “Aşırılık Analiz Birimi” oluşturulacak. Bu birimle hükümet kurumlarına ve kamu sektörüne aşırılıkla mücadele konusunda destek verileceği ve birimin Dışişleri Bakanlığı ile yakından çalışacağı belirtildi.

Stratejinin detaylandırıldığı raporda İslami aşırılığa da değinildi. İslamiyet ile İslami aşırılık arasında farklılık olduğu belirtilen stratejide, “İslami aşırıcıların ideolojisini anlamak ve mücadele etmek için İslami düşüncenin belli unsurlarının nasıl saptırıldığını anlamak önemli” denildi. Sadece İslami aşırılıktan bahsedilemeyeceği, aşırı sağ ve Nazi yanlısı grupların da aşırılık kapsamına girdiği vurgulandı.

ingiltereasirilikparlamento

EBEVEYNLER PASAPORTLARI İPTAL ETTİREBİLECEK

İngiliz Hükümeti vatandaşlık kurallarını gözden geçirerek, Birleşik Krallık vatandaşı olmanın şartlarından biri olan “iyi karakterli olmak” kriterini kuvvetlendirerek, kişinin aşırılıkla bağlantısı olup olmadığını araştıracak.

Ayrıca ülkede yayıncılığı denetleyen Ofcom kuruluşuyla aşırıcı görüşlerin yayılmasının önlenmesi için yakından çalışılacağı ve aşırıcı görüşler yayan ya da aşırılığa destek veren kuruluşların yasaklanacağı ve kapatılacağı kaydedildi. Bu çerçevede internet sağlayıcısı şirketlerle de yakından çalışılacak ve “sakıncalı” görülen içeriklerin kaldırılması istenilecek.

Yeni strateji kapsamında ayrıca aileler, çocuklarını radikalleşmeden korumak için pasaportlarına el koyabilecek ve iptal edebilecek. İngiliz Hükümeti 16 yaşından küçük çocuklar için geçerli bu kuralın, yıl sonuna kadar 16 ve 17 yaşındakiler için de genişletileceğini bildirdi.

2011’den bu yana yürürlükte olan hükümetin “Prevent” isimli stratejisiyle de ülkede aşırılıkla mücadele ediliyordu ancak bu strateji kimi zaman yeterli bulunmuyordu.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayının 2030 yılına kadar 5 buçuk milyona ulaşması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.