kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

20.000 doktor, Hükümeti protesto etti

Hükümetin, doktorların sözleşmelerine yönelik değiştirme planları büyük tepki topladı.

20.000 doktor, Hükümeti protesto etti
18.10.2015
0
A+
A-

 

DOKTOR-1Hükümetin, doktorların sözleşmelerine yönelik değiştirme planları büyük tepki topladı.

20.000 kadar protestocu dün hükümetin bu yeni sözleşme önerilerine karşı tepkilerini Westminster üzerindeki yürüyüşle gösterdi. Özellikle Sağlık Bakanı Jeremy Hunt’ı hedef olan göstericilerin bir bölümü yürüyüşe hastane kıyafetleriyle katılarak dikkatleri çekti.

Hükümet, Pazartesi-Cuma arası normalde 7 am-7pm olan doktorların çalışma saatleri, yeni sözleşme önerisinde Pazartesi-Cumartesi 7am-10pm olarak değiştirmeye çalışıyor. Hükümet, böylece sağlık bütçesinde yüzde 30’luk kesinti sağlamayı planlıyor

DOKTOR-2

SAĞLIK BAKANI HUNT HEDEFTE

Waterloo Place’tan başlayan yürüyüş Pall Mall ve Whitehall üzerinden sürerek, Parkamento Meydanı’nda bitti. Burada toplanan aralarında 92 yaşında emekli olanın da olduğu doktorlar, aktivistler ve hastalar pankartlarla ve konuşmalarla Cameron Hükümeti ve Sağlık Bakanı Jeremy Hunt’un çalışma saatleriyle oynayarak ücretlerde yüzde 30 kesintiye kadar gidecek yeni sözleşme önerilerini protesto etti.

Konuşmalardan önce  genç doktor Eirion Slade’nin verdiği mini gitar gösterisinin ardında söz alan doktorlar duygu dolu konuşmalar yaptı. Pediatri çalışanı Ranj Singh (36), “NHS’de bir gün bile çalışmamış politikacılar, bize hastalar için en iyinin ne olacağını anlatmaya çalışıyor ki buna çok kızgınım. Bizim bu yürüyüşümüz kendimiz için değil, hastalar içindir” dedi.

‘Koruyun NHS’i’, ‘Yorgun doktorlar hata yapar’, ‘Kurnaz Hunt’ın Aldatma Sağlığı’ gibi pankartlar taşıyan protestocu doktorların gösterisinde söz alan Maidsone Hastanesi’nden Alana Rochester (24), yeni sözleşmedeki önerilerin adil ve güvenli olmadığını belirterek, “Zaten biz şu andaki sözleşmeden daha fazla saatler çalışıyoruz. Bir gün çalıştıktan sonra eve gidip, ertesi gün yeniden geliyoruz. Dört-beş saat uyuduğumuz günler oluyor. Mesela ben geçen hafta beş günde 70 saat çalıştım. Biz bunun için de para istemiyoruz. Grev de yapmak istemiyoruz, ama bu durumda o da olacak” diye konuştu.

DOKTOR-31HASTALAR DA DESTEK VERDİ

Yürüyüşe katılan 60 yaşındaki eski bir hasta olan Andrea Allgood da, doktorlara destek amacıyla buraya geldiğini belirterek, “NHS olmasaydı ben şimdi ölmüş olacaktım. Ben fantastik hayat kurtarıcı hizmetleri desteklemek için buradayım ” şeklinde hislerini dile getirdi.

Londralı doktor Hardeep Hunjan (31) da yeni sözleşmeyi tamamen mantıksız olarak niteledi ve hiçbir mesleğin bu tür yüzde 30’luk ücret kesintisini kabul etmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

Öte yandan Dundee’ de dün yapılan benzer protestolar bugün de Belfast ve Nottingham kentlerinde de gerçekleştirilecek.

BAKANLIK MASAYA ÇAĞIRDI

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ise yaptığı açıklamada hazırlanan yeni sözleşme önerisinin kesinti sağlamayı amaçlamadığını, NHS’in yedi gün daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını, genç doktorların ücret almadan uzun süre çalışmasını empoze etmeyeceğini ve uzun çalışmanın da karşılığını alacaklarını iddia etti. Sözcü, Britanya Sağlık Birliği’ni sözleşme için yeniden masaya oturmaya davet etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.