kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
STERLIN
41,1627
BITCOIN
$70.692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’daki ev fiyatlarının artış oranı yeniden çift haneye yükseldi

Bir araştırmaya göre Londra içi ve dışındaki konut fiyatlarındaki yüzdelik artış oranın yeniden çift haneli sayılara yükseldiği ortaya çıktı.

Londra’daki ev fiyatlarının artış oranı yeniden çift haneye yükseldi
07.10.2015
0
A+
A-

 

for-sale-signs

Nationwide bankasının yapmış olduğu bir araştırmaya göre Londra içi ve dışındaki konut fiyatlarındaki yüzdelik artış oranın yeniden çift haneli sayılara yükseldiği ortaya çıktı.

Londra ile Britanya’nın diğer şehirlerinin göz önüne alındığı araştırmaya göre Eylül ayı itibarıyla %7,3 olan oran %10,6’ya yükseldi.

Bankanın açıkladığı son üç aylık verilere göre Britanya’da 2015 yılın ilk üç ayında konut fiyatlarında gerçekleşen %1’lik artışın ardından yaz mevsiminde bu artış %3,7 oranında yaşandı. Araştırmaya göre Temmuz – Eylül ayları arasındaki dönemde mortgage kullanımlarına fiyat artışları ülkenin bölgelerine göre farklılık gösterdi. Araştırma sonucuna göre başkent Londra ile diğer şehirler arasındaki fark hızlı bir yükseliş gösteriyor. Londra’da ev fiyatları ortalama 433 bin 500 pound civarındayken Kuzey Britanya’da 124 bin 500 pound civarında. Londra’da ev fiyatlarının artması başkente yakın yerleşim yerlerini de etkiledi. Londra çevresindeki ev fiyatları %9,5 oranında artarak yaklaşık 327 pounda satılıyor.

Howard Archer, chief UK economist at IHS Global Insight, said he expected house prices to rise by 7% across 2015.

IHS Global Insight Britanya baş ekonomisti Howard Archer ise yapmış olduğu bir açıklamada ev fiyatlarının 2015 boyunca% 7 oranında artış beklediğini söyleyerek, ev fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha fazla yükseleceğini beklediklerini kaydetti.

chelsea

LONDRA ARTIK DOLDU

Tee Pee property managament yöneticisi Torun Mehmet, Londra Gazete’ye yapmış olduğu açıklamada “Londra artık doldu! Mevcut konut sayısı yaşayanlara yetmiyor ama insanlar yine de buraya geliyor. Yeni yaşam alanları inşa edilemediği için evler ne kadar pahalı olursa olsun parası olan hemen satın alıyor.”

Bu durumun ev kiralarını da artırdığını belirten Torun Mehmet, “Camden ve Islington bölgelerinden Haringey’e taşınmak zorunda pek çok aile fiyatların artması nedeni ile ya Londra dışına taşınıyor ya da evlerindeki kullanmadıkları odaları kiraya veriyor” dedi. Türkçe konuşan toplumların yoğun yaşadığı Wood Green ve Enfield bölgesini karşılaştıran Mehmet, “İnsanlar 370 pounda Wood Green’de 2 yatak odalı bir ev satın alabilirken, Enfield’de 3 yatak odalı bir ev satın alabiliyor” dedi.

colour

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

House_Road_nera_Old_Oak_Common_area_in_London,_spring_(4)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.