kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Asgari ücretin altında ödeyen işverene ağır ceza

Çalışanlara asgari ücretin altında ödeme yapan işverenleri yüksek cezalar bekliyor.

Asgari ücretin altında ödeyen işverene ağır ceza
04.09.2015
0
A+
A-

04

File photo dated 18/03/13 of a general view of pound coins on HM Revenue & Customs forms as billions of pounds of taxpayers' money is being lost because of the failure of HM Revenue and Customs to clamp down effectively on fraud and error, MPs warned today. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Tuesday May 21, 2013. The Commons Public Accounts Committee said HMRC was set to achieve less than half the projected savings from reducing fraud and error in the payment of tax credits. The 2010 spending review set HMRC a target of saving £8 billion by 2015, but the committee said that it now estimated it would miss its goal by £5 billion. See PA story POLITICS Fraud. Photo credit should read: Rui Vieira/PA Wire

asgariucret

Başbakan David Cameron.

Başbakan David Cameron.

Çalışanlara asgari ücretin altında ödeme yapan işverenleri yüksek cezalar bekliyor. Başbakan David Cameron, hükümet tarafından belirlenen asgari ücretin altında maaş ödeyen ve yasalara uymayan işverenlere karşı İngiliz Vergi Dairesi’nin yüksek cezalar keseceğini açıkladı.

Yasaların belirlediği asgari ücretin altında ödeme yapan işverenler suçlu bulundukları takdirde 15 yıl boyunca herhangi bir şirketin direktörlüğünü yapamayacak.

Başbakan Cameron, “prensipsiz işverene” yeni uygulamayla ilgili mesajını iletmek istediğini ve eğer işverenlerin personeline asgari ücretin altında maaş ödüyorsa bunun bedelini ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Asgari ücret, gelecek nisan ayından itibaren yaz bütçesinde saat ücreti £7.20 olarak belirlenirken 10 yıl içerisinde £9’a yükselecek.

Asgari ücretin altında ödeyen ve yasaları çiğneyen işverenler hakkında yıllardır yapılan şikayetler olmasına rağmen verilen cezalar çok düşüktü, bu da caydırıcı olmuyordu. Ancak hükümetin parlamentoda yaptığı son görüşmelerde bu cezaların ağırlaştırılması kararlaştırıldı. Bugüne kadar uygulanan yasaya göre asgari ücretin altında ödeyen işveren o güne kadar ödemesi gereken maaşı ödüyor ve ödemediği maaşın yüzde 50’sini ceza olarak ödüyordu. Bu da maksimum £5,000 ediyordu. Bir önceki koalisyon hükümeti cezayı ağırlaştırıp £20,000’a çıkarmıştı.

Yeni hükümet ise bu cezayı iki katına çıkaracağını açıkladı. İşçi Partisi lideri adayı Andy Burnham eğer liderlik seçimlerinde başarılı olursa asgari ücretin altında ödeyen işverenlerin daha ağır cezalara maruz kalacağını ve asgari ücretinide saatine £11 civarına çıkaracağını vaadetti.

162 ŞİRKET CEZALANDIRILDI

Burnham “Britanya’da asgari ücretle ilgili toleransımız hiç yok. Birçok insan geçinebilmek ve iki yakasını biraraya getirmek için çok çalışıyor. Bir stajyerin saat ücreti olarak 2.73 pound alması utanç verici. İşçi Partisi’nin lideri olduğumda insanların gerçekten geçinebileceği maaşların alması için çalışacağım. Yaşa bakılmaksızın aynı saat çalışan kişi aynı ücreti almalı prensibine dayalı olarak maaşlar yükselmeli. Şirketlerin maaşları yükseltmesi için özendirici şeyler yapacağız.”

2013 yılında yürürlüğe giren yasa gereği bugüne kadar 162 şirket asgari ücretin altında maaş ödedikleri için cezaya çarptırıldılar ve isimleri kamuoyuna duyuruldu.

Cameron daha fazla şirketin davasını görmek istediğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Denetimlerin bütçesini yükselttik. İngiliz Vergi Dairesi içerisinde bu denetimleri yapması için bir takım oluşturduk. Sonbahar itibarıyla suçlu bulunan işverenler ağır para cezaları ödemelerinin yanı sıra 15 yıl boyunca şirket direktörlüğü yapamayacak.”

“SOLCULAR BAŞARISIZ OLMUŞ BİR DOGMANIN KÖLELERİDİR”

Cameron İşçi Partisi’nin politikalarının başarısız olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “1980’lerde sosyalizmle savaştık. Bu fikirin tamamıyla yanlış olduğu anlaşıldı ve öldü. Bugün İşçi Partisi’nin lider adaylarına bakın. Hepside solculukla yarışıyorlar, kredi almayı ve daha fazla harcama yapmayı istiyorlar. Bütün bunlar geçtiğimiz yüzyılda başarısız oldu ve geçtiğimiz seçimlerde reddedildi.

Anti-Nato, anti-Amerikan, anti-girişimci, anti-business diyen bu kişileri dinlediktçe kendi kendilerini tekrar ettiklerini görüyorum. İşçi Partililer malesef deneyimlerinden öğrenmiyor. Onlar başarısız olmuş bir dogmanın köleleri ve bunun bedelini çalışan insanlara ödetiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.