kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
STERLIN
40,6329
BITCOIN
$64.532
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Camiye giderken saldırıya uğrayan yaşlı adam öldü

81 yaşındaki Muhsin Ahmed’in hayatını kaybetmesi büyük tepkiye neden oldu.

Camiye giderken saldırıya uğrayan yaşlı adam öldü
23.08.2015
0
A+
A-

 

Muhsin Ahmed, sabah namazına giderken uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetti.

Muhsin Ahmed, sabah namazına giderken uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetti.

İngiltere’nin Rotherham kentinde sabah namazına camiye giderken saat 5.25 sıralarında saldırıya uğrayan ve başından aldığı darbelerle ağır yaralanan 81 yaşındaki Muhsin Ahmed’in hayatını kaybetmesi büyük tepkiye neden oldu. South Yorkshire Polisi, olayla bağlantılı olarak tutukladığı iki kişiyi, 28 Ağustos’ta hakim karşısına çıkaracak. Cinayet suçlamasıyla yargılanacak kişilerin Damien Hunt (29) ve John Rice (21) olduğu da öğrenildi.

Merkezi Londra’da bulunan Britanya Müslümanlar Konseyi (MCB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10 Ağustos sabahı camiye giderken bazı kişilerce önü kesilen Muhsin Ahmed’in saldırıya uğradığı belirtildi. Ahmed’in geçtiğimiz Cuma günü tedavi olduğu hastanede hayatını kaybettiği vurgulanan ve MCB Genel Sekreteri Shuja Shafi ‘nin hazırladığı açıklamada, “Bu son derece iğrenç bir saldırı. Yaşlı bir adama karşı işlenen korkunç bir cinayet. Faillerin yargı önüne getirilmesini, bu kadar kibar bir dedemizin öldürmelerine karşılık uygun cezaya çarptırılmalarını umuyoruz” denildi.

İKİ KİŞİ 28 AĞUSTOS’TA MAHKEMEYE ÇIKARTILACAK

Shafi’nin açıklamasında son dönemde İngiltere‘de yaşayan Müslümanlara karşı saldırıların arttığının altı çizilerek, “İngiliz hükümetinin ve polisin tehditlere karşı önlem alması, Müslümanlara karşı nefret suçlarıyla mücadele için bir strateji oluşturmaları çağrısında bulunuyoruz” sözleri yer aldı.

South Yorkshire Polisinden yapılan açıklamada ise 10 Ağustos’ta sabah erken saatlerde Fitzwilliam Road üzerinde yürürken saldırıya uğrayan Ahmed’in hastanede hayatını kaybettiği bilgisi doğrulandı. Soruşturmayı yürüten Dedektif Chris Singleton, “Ahmed’in hayatını kaybettiğini doğrulamaktan çok büyük üzüntü duyuyorum. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Toplumun sevilen, saygı duyulan isimlerinden biriydi” dedi.

South Yorkshire Polisi, saldırının ardından 29 ve 21 yaşlarındaki iki şüphelinin gözaltına alındığını, 28 Ağustos tarihinde ise Sheffield’deki mahkemeye çıkarılacaklarını bildirdi.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK NEFRET SUÇLARINDA ARTIŞ VAR

İngiltere‘de Müslümanlara karşı nefret suçlarını izleyen “Tell Mama” kuruluşunun haziran ayında yayınladığı raporda, ParisKopenhag ve Sydney gibi şehirlerde yaşanan son terör saldırılarının ardından, İngiltere‘deki Müslümanlara yönelik taciz ve nefret suçlarının arttığı bildirilmişti.

Tell Mama Başkanı Shahid Maliksaid, “Rapor, kamuoyunun Müslümanlar ile terörizm arasında bağlantı kurma hatasına düştüğünü ortaya koymuştur. Bu durum, basın, siyasetçiler, sivil toplum ve özellikle de Müslümanlar için zorluk yaratmaktadır. Bu yanlış algıyı kırmadıkça masum Müslümanlar sıkıntı çekmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Tell Mama’ya, internet üzerinden tacizden tehdide, sokakta tacizden şiddete kadar son bir yılda toplam 548 bildirimde bulunulmuş, Müslüman kadınlara yönelik tacizin genellikle giydikleri kıyafetlerle bağlantılı olduğu belirtilmişti.

Raporda, Paris‘te bu yıl Ocak ayında yaşanan Charlie Hebdo saldırısının ardından şikayet sayısının neredeyse 4 katına çıktığı, benzer artışın Sydney’de geçen yıl Aralık ayındaki rehine krizinin ve Kopenhag‘da Şubat ayındaki silahlı saldırının ardından da yaşandığı kaydedilmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.