kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3256
EURO
35,0914
STERLIN
41,0359
BITCOIN
$70.738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kesintileri durdurun

Londra’nın merkezinde, Glasgow, Liverpool ve Bristol’da geçtiğimiz Cumartesi günü 250 bine yakın kişi hükümetin kesintilerine karşı protesto yürüyüşü yaptı.

Kesintileri durdurun
26.06.2015
0
A+
A-

 

5T4A6066

Londra’nın merkezinde, Glasgow, Liverpool ve Bristol’da geçtiğimiz Cumartesi günü 250 bine yakın kişi hükümetin kesintilerine karşı protesto yürüyüşü yaptı.

Hükümetin özellikle kesintiler konusunda taviz vermeyen politikası binlerce insanı caddelere döktü. İşçi ve öğrenciler başta olmak üzere her kesimden insan, Parlamento Meydanı’na adeta akın etti. Yapılan konuşmalarda David Cameron Hükümeti’nin uygulamaları şiddetle eleştirildi.

5T4A6153

4 ŞEHİRDE PROTESTOLAR

David Cameron’un beklenmeyen bir çoğunlukla iktidara gelmesinden 44 gün sonra protestocular Londra, Glasgow ve birçok şehirde sokaklara çıkıp hükümetin kesintilerini protesto ettiler.

Protesto yürüyüşüne katılan Green Parti milletvekili Caroline Lucas “Kesintilerin işe yaramadığını söylemek için buradayız. Bu kesintilerin iş arayan insanların hiçbir işine yaramayacağını söylemek için buradayız. Bu kesintiler hemşireler, öğretmenler, itfaiyeciler için olumlu adımlar değil” diye başladığı konuşmasının sonunda protestocular tarafından büyük alkış aldı.

“Kesintileri Şimdi Durdurun” pankartları altında yürüyen protestocular kamu sektörü kesintileri, NHS’in özelleştirilmesi ve engelli kişilerin tedavi edilmesinde yapılan kesintileri protesto ettiler. Öğretmenler, hemşireler, avukatlar ve sendika grupları yürüyenler arasındaydı.

5T4A6121

ÜNLÜLER VE MİLLETVEKİLLERİ DE YÜRÜDÜ

Protesto yürüyüşlerinde Russel Brand, Charlatte Church ve aktör Richard Coyle’de kalabalığın arasında yürüdü. Russel Brand yaptığı konuşmada bu hareketin çok derin olduğunu, sosyal devlet sistemi olmasaydı annesini kanserden defalarca kaybedeceğini söyledi. Kendisinin de sosyal devlet ürünü bir çocuk olduğunu ve komedyen olabildiğini belirtti.

Kuzey İrlanda’nın bakanlarından Martin McGuinness kalabalığa yaptığı konuşmada David Cameron’un insanları sünger gibi emen milyonerlerden oluşan bir kabine” dedi.

Protestocular Bank of England’ın önünden yürüyüşe başlayıp, Trafalgar Square’den geçip, Westminster’da yürüyüşü bitirdiler.

Sendika üye ve yöneticilerinin yanı sıra İşçi Partisi milletvekilleri Diane Abbott, Jeremy Corbyn de protestocular arasındaydı.

Yürüyüşçüler arasında Güney Londra’dan bir protestocu sosyal yardımları kesilen bir arkadaşına para vermek zorunda kaldığını ve arkadaşının yemek alacak parası olmadığı için yiyecek bankasına gitmek zorunda olduğunu söyledi. “Kesintilerin etkilerini çevremizde görüyoruz ve bu dahada kötüye gidecek”

Protesto gösterisine başta Day-Mer olmak üzere Londra’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri iştirak etti ve Cameron hükümetine tepkilerini dile getirdi.

5T4A6212

 

5T4A6250

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.