kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
STERLIN
41,1627
BITCOIN
$70.692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de ‘Büyük İftar’ Projesi

İngiliz hükümeti, Ramazan ayı boyunca ülke genelinde yüzlerce iftar düzenlenmesini teşvik eden “Büyük İftar” projesine destek verdi.

İngiltere’de ‘Büyük  İftar’ Projesi

 

LONDON IFTAR

İngiliz hükümeti, Ramazan ayı boyunca ülke genelinde yüzlerce iftar düzenlenmesini teşvik eden “Büyük İftar” projesine destek verdi. 2013 yılında başlatılan projede,geçtiğimiz yıl 114 iftar düzenlendi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, Toplumlar ve Yerel Hükümetten Sorumlu Bakan Greg Clark’ın bugün başkent Londra’daki İsmailiye Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, “Büyük İftar” projesinin bu yılki açılışını yaptığı bildirildi.

Toplumlar ve Yerel Hükümetten Sorumlu Bakan Greg Clark.

Toplumlar ve Yerel Hükümetten Sorumlu Bakan Greg Clark.

BAKAN CLARK’TAN ÇAĞRI

Açıklamada, etkinlikte konuşan Clark’ın şu ifadelerine yer verildi:

“İngiliz Müslüman topluluklar, Ramazan boyunca bir kez daha cömertlik ve herkese açıklıklarını ‘Büyük İftar’ aracılığıyla gösterecek. Farklı kültür ve inançlara ait kişiler, ekmek bölmek ve yeni dostluklar kurmak için bu iftarlarda bir araya gelecek. İngiltere’nin çeşitli inanç gruplarına sahip olması toplumumuza çok büyük katkı sağlıyor. Herkesin kendi mahallesini, bir diğeriyle daha da yakınlaştırması kapsamında ne yapabileceğini öğrenmesi için herkese çağrıda bulunuyorum.”

GEÇEN YIL 114 İFTAR DÜZENLENDİ

İngiltere‘deki Müslüman toplum tarafından 2013 yılında başlatılan ve gönüllülük esasına dayalı “Büyük İftar” projesiyle, ibadethaneler ve toplum merkezlerinin Ramazan ayı boyunca iftarlara ev sahipliği yapması teşvik edilerek, diğer inanç gruplarına ait bireylerin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında geçen yıl tüm ülke çapında 114 iftar düzenlenirken, bu yıl için ise şimdiye kadar yüzden fazla iftar programı yapılması kesinleşdti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.