kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
STERLIN
40,5800
BITCOIN
$64.541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ehliyet sureti yürürlükten kalktı

Counterpart (yeşil kağıt) olarak bildiğimiz ehliyet sureti 8 Haziran’dan itibaren yürürlükten kalktı.

Ehliyet sureti yürürlükten kalktı
14.06.2015
0
A+
A-

paper-counterpart

İngiltere’de ehliyetle birlikte verilen, tüm ceza puanları ve detaylı bilgilerin bulunduğu counterpart (yeşil kağıt) olarak bildiğimiz ehliyet sureti 8 Haziran’dan itibaren yürürlükten kalktı.

Londra Gazete olarak konuyla ilgili merak ettiğiniz soruların cevabını okuyucularımız için araştırdık.

S: Bu tam olarak ne anlama geliyor?

C: Ehliyet sureti (counterpart) 8 Haziran 2015 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırıldı. Araç ve sürücüyle ilgili detaylı bilgiler, ehliyetten alınan ceza puanları gibi bilgileri barındıran bu kağıdın yerine tüm bilgilere internet üzerinden online olarak ulaşabileceksiniz.

S: Eski ve yeni sistem arasında ne fark var?

C: Sürücüler ehliyet bilgilerine ve araçla ilgili üçüncü şahıslarla bilgi paylaşımını online olarak www.gov.uk/view-driving-licence resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Örnek verecek olursak, işveren yada araç kiralama şirketi, Lisans Kodu (ehliyetin seri numarasının son 8 rakamı) ve ismini bu siteye yazdığınızda araçla ilgili geçmişe dönük tüm bilgilere sahip olabiliyor.

S: Neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyuldu?

C: Öncelikle devlet, gereksiz olan bürokratik işlemleri azaltmayı amaçlamıştır. Geçtiğimiz yıl Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) toplam 445.000 ehliyet suretinin (counterpart) sahipleri tarafından kaybedildiğin ve bu sebeple yeniden counterpart kağıdı alabilmeleri için kişi başı £20 ‘a mal oluyordu.

S: Ticari araç şirketleri neden bu durumdan oldukça endişeliler?

C: Özellikle araç kiralama şirketleri, yurt dışından araç kiralamak isteyenler konusunda endişe duyuyorlar. Çünkü şirketler araç kiralamak isteyenlerin geçmiş kayıtlarını bilmek istiyorlar. Araç kiralamalarda her sürücü geçmişe dönük kayıt bilgilerini göstermek zorunda değiller. Fakat AA’in Populus Anket Şirketi’nden aldığı bilgilere göre, son beş yıl içinde yurt dışından araç kiralamak isteyenlerden ehliyet sureti istendiğini tespit etmiş.

S: Bu değişiklikten kaç kişi etkilenecek?

C: Britanya genelinde 46.3 milyon sürücü ehliyetinden 37.7 milyonu resimli ehliyete sahip. Yani 1998 senesinden önce alınan ve hala geçerli olan 8.7 milyon ehliyet eski usul kağıt lisansa sahip olanlar dahil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.