kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5671
EURO
35,0146
STERLIN
40,8119
BITCOIN
$64.288
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kraliyet ailesinin yeni prensesi: Charlotte

Doğum için geçtiğimiz Cumartesi sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan Cambridge Düşesi Kate Middleton’un bir kız çocuğu doğurduğu öğrenildi.

Kraliyet ailesinin yeni prensesi: Charlotte
07.05.2015
0
A+
A-

Royal baby

Doğum için geçtiğimiz Cumartesi sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan Cambridge Düşesi Kate Middleton’un bir kız çocuğu doğurduğu öğrenildi. Düşesin ve bebeğin sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Prens William ile Cambridge Düşesi Middleton, ikinci çocuklarını bekliyordu.

Doğum sancıları başlayan prensesin Cumartesi sabah (2 mayıs) İngiltere saatiyle 6.00 Kensington Sarayı’ndan araçla Saint Mary’s Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Doğumun İngiltere saatiyle 8.34 civarında gerçekleştiği belirtildi. Çiftin ilk çocukları Prens George da Temmuz 2013’te aynı hastanede dünyaya gelmişti.

Kensington Sarayı “doğumun normal gerçekleşeceğini” duyurmuştu. Yeni doğan bebek; Prens Charles, Prens William ile Prens George’un ardından dördüncü sırda yer alacak.

İngiltere Başbakanı David Cameron BBC’ye yaptığı açıklamada “bunun sevindirici bir haber olduğunu” söylemiş, “Ülkenin geri kalanıyla birlikte onlara iyilikler diliyorum, sağlıklı ve mutlu bir doğum olmasını umuyorum” dedi.

YENİ DOĞAN PRENSESİN İSMİ CHARLOTTE ELIZABETH DIANA

Kensington Sarayı, Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Prens William’ın yeni doğan kızlarının adının Charlotte Elizabeth Diana konulduğunu duyurdu.

Çiftin ilk çocukları Prens George da Temmuz 2013’te aynı hastanede dünyaya gelmişti. Kensington Sarayı’nın açıklamasında yeni prensesin, ‘Cambridge Prensesi Charlotte’ olarak anılacağını duyurdu.

Çiftin, Prens William’ın annesini onurlandırmak adına kız çocuklarına Diana ismini koyacakları yönünde söylentiler çıkmıştı.

KRAL III. GEORGE DÖNEMİ

Böylelikle prensese hem büyükannesi Kraliçe Elizabeth’in hem de 1997 yılında Paris’te trafik kazasında yaşamını yitiren Prens William’ın annesi Diana’nın adı verilmiş oldu.

İngiltere Kraliçesi’nin beşinci torunu olan Prenses Charlotte, dedesi Prens Charles ve ağabeyi Prens George’dan sonra tahtın da dördüncü varisi oldu.

Charlotte, Kral III. George’un Kraliçesi’nin de adıydı. Kral, 1761’de St. James Sarayı’na yakın olduğu için Buckingham Evi’ni de Kraliçe Charlotte için almıştı. Ev şimdi Buckingham Sarayı olarak Kraliyet ailesinin Londra’daki ikametgahı oldu.

Charlotte aynı zamanda Kate Middleton’ın kız kardeşi Pippa Middleton’ın da göbek adı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.