kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
STERLIN
40,5135
BITCOIN
$63.104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra Olimpiyatları: Sendikanın grev tehdidine kınama

Londra Olimpiyatları: Sendikanın grev tehdidine kınama
01.03.2012
0
A+
A-

Londra Gazete eski logoİngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Londra 2012 Olimpiyat oyunları sırasında greve gidebilecekleri konusunda uyaran ülkenin en büyük sendikasını kınadı.

Unite sendikasının lideri Len McCluskey, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, kesintilere karşı yapacakları grevleri 2012 Olimpiyatlarına denk getirebileceklerini söylemişti.

Clegg ise dünyanın en büyük etkinliklerinden birini aksatma fikrinin kendisini “dehşete düşürdüğünü” söyledi.

Ancak BBC’ye bilgi veren sendika kaynakları, Olimpiyat Oyunları sırasında grev yapma gibi bir planlarını olmadığını söyledi.

McCluskey, Guardian gazetesine, “Kamu sektörü işçilerine yapılan saldırılar o kadar derin ve ideolojik ki, bu sırada Londra’da sanki her şey hoşve güzelmişgibi Olimpiyat Oyunları düzenlenmesi fikri düşünülemez” dedi.

Sendikaların ve toplumun geri kalanının protesto düzenlemek için her türlü hakkı olduğunu savunan McCluskey, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Yasası gibi saldırıların çok ciddi saldırılar olduğunu kaydetti.

‘MÜZAKERE TAKTİğİGİZLİOLMALI’

Ancak muhalefetteki İşçi Partisi’nin gölge Olimpiyat Bakan Yardımcısı Tessa Jowel, oyunlara katılan hiçbir atletin ya da ziyaretçinin, oyunların aksaması fikrine sempatiyle yaklaşmayacağını söyledi.

Jowel, “Eğer sendikalar bu uyarı ile müzakere yürütmeye çalışıyorlarsa, bunu kamuoyu önünde değil, özel olarak yapmalılar” da dedi.

Londra 2012 olimpiyat oyunlarında ilk spor müsabakaları 25 Temmuz’da, resmi açılıştan iki gün önce Cardiff, Glasgow ve Coventry kentlerindeki kadınlar futbol karşılaşmaları olacak.

Açılıştöreni, kadınlar futbolundaki grup karşılaşmalarından sonra, 27 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 21:30’da Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak.

Bilet almak için, Londra 2012 Oyunları’nın resmi internet sayfasına üye olmak gerekiyor.

26 Nisan’a dek başvurular alınacak. Belli bir sayıdan fazla bilet isteyen sporseverlere, fazla biletler çekilişusulüyle dağıtılacak. Başvuruların kaç biletle sınırlandırılacağı ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Bilet fiyatlarıysa müsabakaya göre değişiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.