kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Genel seçimde göçmenlerin oyu 3.98 milyon

Genel seçimlerde göçmenlerin varlığı önemli bir rol oynayacak. Bazı bölgelerde belirleyici nüfusa sahip göçmenlerin oyu bölgenin kaderini belirleyecek kadar yüksek.

Genel seçimde göçmenlerin oyu 3.98 milyon
Genel seçimlerde göçmenlerin varlığı önemli bir rol oynayacak. Bazı bölgelerde belirleyici nüfusa sahip göçmenlerin oyu bölgenin kaderini belirleyecek kadar yüksek.

Göçmenlerin ülkelere göre nüfusu[two_third last=”no”]Haber: Yasemin Bakan

Manchester Üniversitesi’nden Dr Rober Ford’un yayınladığı rapora göre adaylar göçmenleri de hedef almalı, çünkü İngiltere genelindeki göçmen oyu hafife alınmayacak kadar yüksek sayıda.

Rapordaki rakamlar göçmenlere yönelik politikaların daha fazla önemli olduğunu da işaret ediyor.

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield gibi bazı bölgelerde ise göçmenlerin oyu mevcut koltuktaki milletvekilini koltuğundan edecek kadar yüksek.

Muhafazakar Parti Enfield North milletvekili Nick De Bois gazetemize yaptığı açıklamada bu rakamları parti olarak zaten çok iyi bildiklerini ancak İşçi Partisi’nin, Muhafakazar Parti’ye oy verenlerin yalnızca yüzde 15’nin Britanya’da doğmayanlar olduğu yönünde yanlış bir bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Edmonton İşçi Partisi Milletvekili Aday Adayı Ayfer Orhan ise bazı bölgelerde nüfus yapısı değiştiği için göçmenlerin yoğunlaştığını ve oy oranlarıyla etkili olabileceğini söyledi.

Ancak bazı bölgelerde göçmenlerin sayıları çok olduğu halde oy kullanmak için kayıtlı olmadıkları için etkili olamayacaklarını da ekledi.

ENFIELD’TA GÖÇMENLER KARAR VERECEK

Yapılan araştırmaya göre Enfield bölgesinde yaşayan göçmenler genel seçimlerde bölgedeki anahtar role sahip olabilecek kadar çoğunlukta.

Dr Ford, şöyle konuştu: “2010’da bölge milletvekilliğini kazanan Muhafazakar Partili Nick de Bois Enfield bölgesinde yüzde 3.8 çoğunlukla kazanmıştı. Ancak bölgede 4.9 oranında göçmen oyu var.[/two_third]

[one_third last=”yes”][otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-black-border” border_style=”bordered” background_color_class=”otw-silver”]Thumb: Ayfer OrhanAYFER ORHAN (İşçi Partisi Edmonton milletvekili aday adayı)

“Göçmen toplumlar gittikçe zenginleşiyorlar bu yüzden şehir dışındaki daha sakin bölgelerde taşınmayı tercih ediyorlar.

“Böylelikle o bölgelerde Enfield North gibi, etnik azınlıkların nüfusunun artmasını sebep oldu. Enfield North gibi bölgelerde oy oranlarıyla mevcut partinin değişmesine sebep olabilir.

“Ancak bazı bölgelerde göçmenler oy kullanmak için kayıt olmayabiliyorlar. Bu da onların bölgelerindeki iktidarı oylarıyla değiştirebilecek bir güce sahip olabilecekken bu gücü kullanmamalarına neden oluyor.”[/otw_shortcode_info_box][/one_third]

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-black-border” border_style=”bordered” background_color_class=”otw-silver” icon_type=”social foundicon-chat” icon_color_class=”otw-black-text”]Thumb: Nick de BoisNICK DE BOIS (Muhafazakar Parti Enfield North milletvekili)

“Bu raporu çok olumlu karşılıyorum. Çünkü bizim Enfield’ta uzun zamandır bildiğimiz bir bilgiyi onaylamış oluyor. İşçi Partisi bu oyları zaten aldığını varsayıyor ve Muhafazakar partiye yalnızca yüzde 15 dolayında göçmenlerden oy geldiğine inanıyor. Göçmen oylarını zaten aldığını farzetmek büyük saygısızlık.

“Bu rapor aynı zamanda çoğu oy kullanan göçmenin girişimci ve yeni bir aile hayatı kurmak için İngiliz toplumunda aktif olarak yer almak istediğini ortaya koyuyor. Bu rapor aynı zamanda gösteriyorki İşçi partililerin düşündüğü gibi belirli bir grup yada toplum, göçmenler tek bir partiye blok şeklinde oy vermiyor.

“İşçi Partisi dönemindeki büyük ekonomik krizden çıktığımız şu günlerde bütün oy verenlerin, göçmenlerde dahil olmak üzere adaylara partilerine bakmaksızın daha yakından bakıp dürüstlüklerine, geçmişteki çalışmalarına ve gelecekteki planlarıyla değerlendirmeliler”.[/otw_shortcode_info_box]

“Bunun anlamı Nick de Bois’in oy çoğunluğundan daha fazla göçmen oyu olduğunu gösteriyor.”

Rapora göre Enfield Britanya’nın en yüksek 10. göçmen oy gücüne sahip bölge. Enfield’a en yakın Güney Londra’da Tooting bölgesi geliyor. Enfield bölgesi İşçi Partililer tarafından Mayıs’taki genel seçimlerde Muhafazakar Parti’den alınacak hedef bölge arasında yer alıyor.

Raporda göçmenlerin en çok ilgilendiği konuların ise ırk, eşitlik ve farklı kültürlere yaklaşım olduğu yer alıyor. “Britanya’da nüfusu 100.000’ü aşan 23 farklı ülkeden oy kullanacak göçmen yaşıyor. Göçmenlerin çoğunluğu Polonya, Pakistan, Hindistan, Güney Afrika ve Nijerya’dan.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.