kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere Kralı 3. Charles’ın serveti ortaya çıkı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın serveti ortaya çıkı
20.04.2023
0
A+
A-

Kralın serveti ortaya döküldü: Atlar, Rolls-Royce’lar, mücevherler, tablolar.Yıllarca tahta çıkmayı bekleyen İngiltere Kralı 3. Charles’ın servetiyle ilgili bugüne kadarki en ayrıntılı araştırma Guardian gazetesi tarafından yayınlandı. İngiliz kraliyet ailesi ve Kral Charles, miras kalan mülklerle adeta para basıyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in geçen sene eylülde hayatını kaybetmesinin ardından 73 yaşında tahta oturan Kral 3. Charles’ın serveti İngiliz basını tarafından ayrıntılı olarak ortaya döküldü.

Guardian gazetesinin 12 uzmanla yürüttüğü araştırmaya göre Kral Charles’ın lüks araba ve konut, mücevher, yarış atları ve sanat koleksiyonuyla dolu servetinin değeri 2 milyar sterline yakın.

Bugüne kadar sır gibi saklanan Charles’ın malvarlığının ayrıntıları ilk defa ortaya çıktı. Kral’ın servetiyle ilgili ilk defa ayrıntılı bir araştırma yürüten Guardian, Charles’ın annesinin ölümü sonrası kalan mirasla servetine servet kattığını aktardı. Servetin tam boyutunun bilinemediğine dikkat çeken gazete, Kral’ın Monet ve Dali tabloları, Rolls-Royce ve Jaguar arabalar, paha biçilemez mücevherler, İngiltere’nin dört bir yanında mülkler ve arazilerle ülkenin en zengin isimleri arasında yer aldığını kaydetti.

 

MİRAS İÇİN VERGİ ÖDEMEDİ

Haberde, İngiliz kraliyet ailesinin en büyük servetinin miras vergisinden muaf olmak olduğuna da dikkat çekildi. Kral Charles, annesi Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle kendisine kalan mirastan devlete hiçbir vergi ödememişti. Kraliyet fertlerinin servetlerinin büyük bölümünün monarşideki rollerinden geldiği kaydedildi. Ayrıca Kral’ın çeşitli şirketlerde milyonlarca sterlin değerinde yüksek getirili hissesi bulunduğu belirtiliyor.

Kral’ın resmi olarak monarşiye ait Buckingham ve Kensington Sarayları dışında şahsen sahip olduğu, üzerinde saray ve kalelerin yer aldığı araziler bulunuyor. Ayrıca ailenin servet değerinde bir pul koleksiyonu da var.

Yıllarca tahta çıkmayı bekleyen Charles’ın servetiyle ilgili önceki tahminler, Guardian’ın belirlediği rakamın çok altındaydı.

Kral Charles’ın sözcüsü ise Guardian’ın verdiği rakamlarla ilgili “Spekülasyon ve varsayımın yaratıcı bir karışımı” ifadesini kullandı. Kraliyet ailesinin malvarlığı konusunda açıklama yapmayan Buckingham Sarayı da bu kuralı bozmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.