kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5093
EURO
34,8669
STERLIN
40,7118
BITCOIN
$60.993
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da zile bastığı için yaşlı kadına bağıran otobüs şoförü görevden alındı

Londra’da zile bastığı için yaşlı kadına bağıran otobüs şoförü görevden alındı
15.04.2023
0
A+
A-

Londra’da bir otobüs şoförü, yaşlı bir kadına “sert sürüş” sonucu üzerine düştüğü dur ziline yanlışlıkla bastığı için bağırdıktan sonra görevden alındı. Sayın A Egenti, tehlikeli araç kullanmaktan 3 Aralık’ta işten çıkarıldığında Abellio tarafından iki yıldır istihdam edilen bir otobüs şoförüydü.

Bir müşteri, bir iş mahkemesinin duyduğuna göre, otobüs “sert” hareket etmeden önce oturmak üzere olan yaşlı bir kadına engelli mavi zile geri çarpmasına neden olduktan sonra şikayet etti. Bay Egenti, ne olduğunu anlamak için zaman ayırmadan, neden zile bastığı konusunda ona “bağırarak” kabinden çıktı.

Daha sonra yöneticisi tarafından incelenen kamera kayıtları, 20mph hız sınırını aştığını ve kırmızı ışıkta geçtiğini ortaya çıkardı. Bundan kısa bir süre sonra tehlikeli araç kullanmaktan görevden alındı. Müdüründen kendisine gönderilen bir mektupta şöyle yazıyordu: “Kırmızı ışık ihlaliyle ilgili olarak işten çıkarma kararım, hız yapmanla ilgili olarak kamera’da gözlemlediğim görüntülerle doğrulandı.”

“Ve özünde, sonuçları ne olursa olsun öndeki otobüsü kovalamak için araba kullanman gerektiğine olan inancın. Seni başkaları için bir tehlike olarak görüyorum ve bana sunulan kanıtlara dayanarak seni tekrar yola çıkarma konusunda rahat değilim.”

Sayın Egenti, olay günü bir keresinde aracı 28 mil hızla sürdüğünü kabul etmiştir. Savunmasında, 20mph hız sınırının çalışır durumda olduğunu bilmediğini ve bunun yerine 30mph olduğunu söyledi.

Sayın Engenti ayrıca disiplin politikasını “hiç görmediğini” öne sürdü, ancak istihdam hakimi cahil olmanın bir savunma olmadığını söyledi. Yargıç, 21 Mart’ta Croydon’da düzenlenen mahkemede şunları söyledi: “Abellio’da çalıştığı süre göz önüne alındığında buna inanmak zor.”

“Ancak, bu doğru olsa bile, aşırı hız yapmanın ve kırmızı ışıkta geçmenin ciddi sorunlar olduğunu bilirdi ve bu, bir disiplin politikası tarafından kendisine bildirilmesini gerektirmez. Bunlar, tüm sürücüler ve sürücüler için geçerli olan gerekliliklerdir. Karayolları yönetmeliğinde belirtilmiştir. Yasayı bilmediğini iddia etmek bir savunma değildir ve zorunlu hız sınırı içinde araç kullanmak Sayın Egenti’nin görevidir.”

Sayın Egenti’nin kendisini görevden alma kararına itiraz etmesinden sonra, bir yargıç bunun uygun bir ceza olduğuna ve otobüs işleten bir işletmeyle ilgili sağlık ve güvenlik sorumluluğu göz önüne alındığında kesinlikle “bir dizi makul tepki içinde” olduğuna karar verdi. Şu sonuca vardılar: “Otobüsler büyük ve potansiyel olarak tehlikeli araçlardır. Müdürünün önündeki kanıt, Abellio’nun Sayın Egenti’ye otobüsü güvenli bir şekilde kullanması konusunda güvenemeyeceğiydi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.