kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kral 3. Charles’ın’ın taç giyme töreninde ne takacakları merak konusu

Kral 3. Charles’ın’ın taç giyme töreninde ne takacakları merak konusu
25.03.2023
0
A+
A-

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ölümünün yani 70 yıllık saltanatının bitmesinin ardından ülke için başka bir sayfa açıldı. Kelimenin tam anlamıyla taşlar yerinden oynadı. Aile içindeki hiyerarşik düzen değişti. Bazı üyelerin konumları bir basamak yükseldi. Elbette yılların veliaht prensi Charles da beklendiği gibi annesinin yerine tahta geçti. Şimdi aile yeni bir büyük olaya hazırlanıyor: Kral 3. Charles’ın taht giyme töreni.

70 YIL SONRA BİR İLK

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre tören 6 Mayıs’ta gerçekleşecek. 74 yaşındaki Charles o gün ülkesinin en yaşlı kralı olarak tarihe geçecek. İşte o büyük gün için hazırlıklar çoktan başladı. Çünkü o tören Kraliçe 2. Elizabeth’in resmen taç giydiği 1953 yılından sonra yapılan ilk taç giyme töreni olacak.

İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin taç giyme törenleri 900 yıldan daha uzun bir zamandır Londra’da bulunan Westminster Abbey’de yapılıyor. Bu kez de durum değişmeyecek. Töreni de Canterburry Başpiskoposu yönetecek. Belirtilenlere göre Charles’ın taç giyme töreni annesininki gibi üç saat sürmeyecek. Daha kısa sürede ve daha az sayıda konukla gerçekleşecek. Bunlar işin resmi boyutu. Bir de farklı ayrıntılar var.

KATE İLE EĞER GELİRSE MEGHAN TAÇ TAKACAK AMA

En çok merak edilen konu ise Charles’ın, aileyi eleştiri bombardımanına tutan küçük oğlu Harry ve eşi Meghan Markle’ın orada olup olmayacağı. İngiliz basınına bakılırsa bütün yaptıklarına, özellikle de Spare (Yedek) adlı kitabında kendilerine yönelik bütün ağır eleştirilere rağmen oğlu ile gelininin Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını almayan Charles’ın her ikisini de törene davet etmesi bekleniyor. Fakat yine ileri sürülenlere göre çift, kraliyet ailesinin diğer üyelerinden farklı bir muamele görecek törende. Yani artık çalışan aile üyesi olmadıklarından protokol sıralarında oturmayıp daha geride yer alacaklar. Hatta Harry, ağabeyi William’ın yapacağı gibi törende babasına bağlılığını bildiremeyecek.

Bir süredir ortada dolaşan bazı iddialara göreyse Harry ile Meghan, ailenin diğer kıdemli üyeleriyle ayrı muameleyi görmek istiyor. Hatta balkon selamlamasına yanlarında çocukları Archie ve Lilibet ile birlikte katılmayı talep ediyor. Çiftin bu isteklerinin karşılanıp karşılanmayacağı henüz net değil.

Bu bir iddia. Diğer iddiaya göre törene sadece Harry katılacak ve karısı Meghan yanında yer almayacak. Başka bir söylentiye göre de Charles, küçük oğlu Harry ile karısı Meghan Markle’ın bütün bu olup bitenlerden sonra törende yer almasının törene gölge düşürüceğini düşünüyor. Kısaca özetlemek gerekirse konuyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bütün dünya gerçekte neler olacağını ise 6 Mayıs’ta görecek.

KATE’İN PAYINA KÜÇÜK TAÇ DÜŞÜYOR

Bir de işin farklı bir boyutu var. Biraz daha magazinel bir ayrıntı. Törene Charles’ın ardından bir numaralı veliahtı William ile karısı Kate Middleton’ın katılacağı kesin. Bu noktada en çok yeni Galler Prensesi Catherine’in ne giyeceği ve hangi tacı takacağı merak ediliyor.
Buna ek olarak şu an net olarak belli değilse bile Meghan Markle da aynı nedenle daha şimdiden mercek altına alınıyor. Bir kraliyet uzmanı sosyal medya hesabından o gün Kate ile Meghan’ın ne giyeceğinden daha çok görünümlerini nasıl tamamlayacağıyla yani hangi taçları takacaklarıyla ilgili bazı ipuçları verdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.