kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
STERLIN
40,3228
BITCOIN
$64.148
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere’de 3 kişiye tecavüz iftirası atan kadına 8,5 yıl hapis cezası verildi

İngiltere’de 3 kişiye tecavüz iftirası atan kadına 8,5 yıl hapis cezası verildi
15.03.2023
0
A+
A-

İngiltere’de “Asyalı bir çete elinde fuhşa zorlandığı, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü” iddiasıyla 3 erkeğin haksız yere ceza almasına neden olan kadın, 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngiltere’de “Asyalı bir çete elinde fuhşa zorlandığı, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü” iddiasıyla 3 erkeğin haksız yere ceza almasına neden olan kadın, 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngiliz medyasındaki habere göre, Eleanor Williams (22), 12 yaşındayken Mohammed Ramzan adlı kişi tarafından Amsterdam’da fuhşa zorlandığı, 2 farklı İngiliz erkeğin tecavüzüne uğrayıp dayak yediği gibi iddialara ilişkin 2020’de sosyal medya paylaşımları yaptı.

Söz konusu paylaşımlarda, yüzündeki ve vücudundaki darp izlerini gösteren Williams’ın iddiaları üzerine 3 erkek gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

Ülkede, dün görülen duruşmada, Williams’ın iddialarının aksini gösteren kanıtlar, jüri tarafından mahkemeye sunuldu.

İngiltere’nin Blackpool kentinde fuhşa zorlandığını iddia eden Williams’ın söylediği tarihte Blackpool’da yalnız başına dolaştığı ve tek başına otelde kaldığı görüntüleri mahkemeye sunan jüri, Amsterdam’da kendisini “köle pazarında” sattığını iddia ettiği günde ise Ramzan’ın İngiltere’de bir mağazada olduğuna ilişkin kanıtları paylaştı.

Williams’ın kendisini fuhşa zorladığını iddia ettiği Asyalı kişinin ise sadece internetten görüştüğü bir İngiliz olduğu ortaya çıktı.

Jüri, Williams’ın vücudundaki darp izlerini de kendisine çekiçle vurarak yaptığını kanıtladı.

İddiaların muhatabı olan erkeklerden biri, 10 hafta cezaevinde tutulurken, diğeri de 70 günden fazla cezaevinde kaldı.

Jürinin, Williams’ın iddialarını çürütmesinin ardından mahkeme, Williams’ı adaletin işlemesini engellemeye yönelik ifadeler ve yalan iddialar gerekçesiyle 8,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

“Ailem en kötü şekilde hedef haline geldi”

Mahkeme çıkışı açıklama yapan Ramzan, Williams yüzünden “Dünyada cehennemi yaşadık.” ifadesini kullandı.

Tutuklandıktan 2 hafta sonra intihar etmek istediğini, bugün dahi o günün izlerini taşıdığını belirten Ramzan, “İşimi kaybettim. Ailem en kötü şekilde hedef haline geldi. Tüm dünyadan bu işe karıştığımı düşünenler tarafından sosyal medya üzerinden sayısız ölüm tehditleri aldım. Ben ve ailem, bundan nasıl kurtulacağız bilmiyorum ancak pozitif şekilde ilerlemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Williams’ın iddialarının hedefi olan Jordan Trengove da mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, iddiaların ardından evinin dışına sprey boyayla “tecavüzcü” yazıldığını ve intihara kalkıştığını söyledi.

“Evimi terk edemiyordum, işe gidemiyordum.” diyen Trengove gibi iftiraya uğrayan Oliver Gardner da intihar etmek istediğini belirtti.

Williams’ın yaşadığı Barrow-in-Furness kentinde Hint lokantası işleten 2 kişi de Williams’ın iddiaları üzerine kentte Asyalıların çeşitli saldırılara maruz kaldığını dile getirdi.

Lokantanın işletmecileri, iş yerlerinin taşlandığını, sokakta üzerlerine tükürüldüğünü ve müşterilerinin yüzde 90’ını kaybettiklerini ifade etti.

Polisin verdiği bilgiye göre, iddiaların hemen ardından bölgede büyük çoğunluğu ırkçılık ve nefret suçu olmak üzere 150 suç işlendi.

“Bazı hatalar yaptım”

Toplamda 9 suçtan 8,5 yıl hapse çarptırılan Williams’ın avukatları, kendisinin mahkemede okunmasını istediği açıklamasını paylaştı.

Açıklamasında, sosyal medya paylaşımlarının etkisini gördüğünde büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Williams, “Biliyorum bazı hatalar yaptım ve özür dilerim. Gençtim ve aklım karışıktı. Bazı hatalar yaptım ve özür dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kararı okuyan hakim Robert Altham da Williams’ın pişmanlık emaresi göstermediğini ve yaptıklarının hiçbir açıklaması olmadığını söyledi.

Altham, Williams’ın açıklamalarının Barrow-in-Furnes de 4 ay süren bir gerginliğe neden olduğunu vurgulayarak, “Williams, kendini ciddi şekilde yaralamak da dahil olmak üzere asılsız suçlamalar yaratmak için olağanüstü çaba sarf etti.” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.