kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ULEZ genişlemesi, ‘sürdüğün kadar öde’ planı ile değiştirilebilir

ULEZ genişlemesi, ‘sürdüğün kadar öde’ planı ile değiştirilebilir
08.03.2023
0
A+
A-

Planlar, Transport for London’ın (TfL) bir ‘sürdüğün kadar öde’ planı oluşturmayı düşündüğünden, Londralılar sonsuza kadar Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ) ödemek zorunda kalmayabilir.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ULEZ’i 29 Ağustos’tan itibaren tüm Büyük Londra’yı kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

Genişleme, emisyon standartlarını karşılamayan tüm araçların, başkentin hava kirliliğiyle mücadeleye ve bölgedeki yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olmak amacıyla günlük 12,50 pound ücret ödemesini sağlayacaktır. Ancak Metro’ya göre şimdi TfL, ULEZ ve Trafik Sıkışıklığı Ücretini yeni bir plan olan ‘kullandıkça öde’ ile değiştirmeyi düşünüyor.

Kullandıkça öde planı, yeni TfL planları kapsamında ULEZ’in yerini alabilir

Yeni plan, Londra Meclisi ulaşım komitesinin ULEZ genişlemesi hakkında bir istişare gerçekleştirmesinden ve akıllı yol ücretlerinin faydalarının kanıtlarını görmesinden sonra geliyor. TfL’nin ulaşım stratejisi ve politikası direktörü olarak Christina Calderato şunları söyledi: “Gerçekten yapmamız gereken, herkesi daha sürdürülebilir bir şekilde taşımak.

“Bu, insanların farklı seçimler yapması için yatırım ve altyapı sağlayan çok yönlü bir yaklaşım. Ancak karayolu kullanıcılarının ücretlendirilmesi, Londra’da sahip olduğumuz sınırlı yol alanınızı en verimli şekilde kullanma şeklinizin bir parçası olabilir.”

Ulaştırma stratejisi ve politikası direktörü, suçlamaları “mümkün olan en erken aşamada” başlatmak istediğini de paylaştı, ancak herhangi bir resmi planın halkın istişaresine gitmesi gerekeceğini kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

MyLondon’a göre, potansiyel bir kullandıkça öde planının ipuçlarıyla, modern otomobillerde mesafeyi, ne zaman, nerede ve sürücülerin araç kullandığını hesaplamaya yardımcı olmak için ileri teknolojinin kullanıldığını görecek.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.