kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
STERLIN
41,1585
BITCOIN
$70.718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Khan, Londra’daki her ilkokul çocuğunun ücretsiz okul yemeği alacağını duyurdu

Khan, Londra’daki her ilkokul çocuğunun ücretsiz okul yemeği alacağını duyurdu
22.02.2023
0
A+
A-

Londra belediye başkanı Sadiq Khan, her ilkokul öğrencisine gelecek akademik yıl için ücretsiz okul yemeği vermek için 130 milyon sterlinlik bir program başlattığını duyurdu.

Belediye başkanının ofisi, tek seferlik fonun 2023-24 akademik yılında başkentte 270.000’den fazla çocuğa yardım edebileceğini tahmin ettiğini söyledi. Bir sözcü, planların aileleri yıl boyunca çocuk başına yaklaşık 440 pound tasarruf etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi. Hayır kurumları ve sendikalar haberi memnuniyetle karşıladılar ancak daha fazla eyleme ihtiyaç olduğunu söylediler. Belediye başkanının ofisi, Eylül ayında uygulanacak ve sadece akademik yıl boyunca dönem boyunca yürütülecek olan programın “ek işletme gelirlerinden tek seferlik bir finansman” olduğunu söyledi.

Bir sözcü, başkentin yerel makamlarından belediye vergisi ve iş oranları getirilerinin, belediye başkanının taslak bütçe tekliflerinde başlangıçta tahmin edilenden daha yüksek olması nedeniyle proje için finansmanın mümkün olduğunu söyledi. Khan, Londra’nın güneybatısındaki Tooting’deki eski okulu Fircroft İlköğretim Okulu’nu ziyareti sırasında planları resmen duyurdu.

Kendisi de ücretsiz okul yemeği alan Khan şunları söyledi: “Yaşam maliyeti krizi, şehrimizdeki ailelerin ve çocukların çaresizce ek desteğe ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor. Hükümete, zaten zor durumda olan ailelere yardım etmek için ücretsiz okul yemekleri sağlaması için defalarca çağrıda bulundum, ancak onlar harekete geçmedi.”

Devam etti: “Aç kalma riskiyle karşı karşıya olan çocuklar ve geçim sıkıntısı çeken aileler için yaratabilecekleri fark, gerçekten oyunun kurallarını değiştiriyor.”

Lansman, Newham, Islington, Southwark ve Tower Hamlets’teki Londra konseylerinin kendi evrensel ilkokul ücretsiz okul yemeklerini sunmaya yönelik benzer kararlarını takip ediyor.

Geçen ay, Westminster Şehir Meclisi de en az 18 ay sürecek bir program kapsamında ilköğretim öğrencilerine ücretsiz okul yemekleri sağlamaya başladı.

Hayır kurumları ve öğretim birlikleri planları memnuniyetle karşıladı, ancak bazıları merkezi hükümeti daha geniş desteği artırmaya çağırdı.

‘Büyük bir rahatlama’

Children’s Food Campaign’den Barbara Crowther şunları söyledi: “Önümüzdeki akademik yıl için Londra’daki her ilkokul çocuğu için bu hayati beslenme güvenliği ağını duyuran belediye başkanını alkışlıyoruz.

“Ancak, herkes için sağlıklı okul yemeği sadece acil bir önlem olmamalı. Uzun vadede tamamen kapsayıcı bir eğitim sisteminin temel bir parçası olmalı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.