kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
STERLIN
40,6753
BITCOIN
$64.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

ULEZ genişlemesi: Londra ilçesi kameraları engelleyeceğini söyledi

ULEZ genişlemesi: Londra ilçesi kameraları engelleyeceğini söyledi
13.01.2023
0
A+
A-

Bir Londra belediyesi, ilçede Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ) kameralarının kurulumunu engelleyeceğini söyledi.

Hareket, Transport for London’ın (TfL) Ağustos ayından itibaren ULEZ planını tüm başkenti kapsayacak şekilde genişletmeyi planlamasıyla gerçekleşti.

Sutton Belediyesi başkanı Sutton Lib Dems, çevreyi en çok kirleten arabaların bazı sürücülerinden günde 12,50 sterlin ücret alan planın bölge sakinleri için adil olmadığını savunuyor.

Bir Londra belediye başkanının sözcüsü, “zehirli hava bir ölüm kalım meselesidir” diyor.

ULEZ, Londra’daki kirliliği ve tıkanıklığı azaltmayı hedefliyor, ancak Sutton’daki bazı sakinler, Londra Metrosu veya Yerüstü hizmetleri olmadığı için, ulaşım için daha çok arabalara ve otobüslere güvendiklerini söylüyor.

TfL, Londra karayolu ağının %5’ine sahiptir ve çoğunluğu yerel belediyelere aittir. Bireysel ilçeler, ULEZ’in genişletilmesi için gereken 2.750 kamerayı kurmak için TfL’ye izin vermelidir.

Sutton Liberal Demokratlar, “Maliyetlerin, küçük işletme sahipleri ve kilit işçiler de dahil olmak üzere zaten zor bir zamanda geçinmek için mücadele eden insanlar tarafından üstlenilmesinden endişe duyuyoruz” dedi.

Parti, TfL’yi daha kapsamlı bir hurdaya ayırma planı uygulamaya, insanlara uyumlu araçlara geçiş yapmaları için daha fazla zaman sağlamaya ve Sutton’daki otobüs ve tramvay sayısını artırmaya çağırıyor.

“Bu adımı [Londra] belediye başkanına yerel halkı dinlemeye başlaması gerektiğine dair güçlü bir sinyal göndermek için atıyoruz.

Lib Dems, “Belediye başkanının bizi geçersiz kılma hakkı olsa ve bu popüler olmayan kararı Sutton sakinlerine dayatmaya çalışsa da, bunun yanlış bir şey olacağı konusunda netiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.