kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
STERLIN
40,7026
BITCOIN
$64.339
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
10°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘’Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti son erdirmek herkesin işidir’’

‘’Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti son erdirmek herkesin işidir’’
13.12.2022
0
A+
A-

‘Yeter’ kampanyası, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm kapsamında güvenli bir şekilde nasıl müdahale edebileceğimizi anlatıyor.

Yapılan basın açıklaması şöyle: 

‘‘Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirmek herkesin işidir. İster evde, ister işyerinde veya toplum içinde gerçekleşsin, istismarın sona erdirilmesinde herkesin oynayacağı bir rol vardır – ve toplumu herkes için daha güvenli bir yer haline getirmeye yardımcı olmak için hepimiz adım atmalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız.

Birleşik Krallık hükümeti, insanları farklı taciz veya taciz türleri gördüklerinde güvenli bir şekilde harekete geçmek için basit adımlar atmaya teşvik eden “Yeter” kampanyasının ikinci aşamasında. Sokakta cinsel taciz, toplu taşıma araçlarında sözlü taciz, birinin mahrem görüntülerini rızası olmadan paylaşmak, kontrol edilmek veya zorlanmak olsun, birlikte taciz faillerine meydan okuyabilir ve onları durdurabiliriz.

Natasha Rattu Aile İçi Şiddeti sona erdirmeye yardımcı olan bir topluluk kuruluşu olan Karma Nirvana’nın Kurucusu şöyle konuştu:

İstismar herkesin başına gelebilir ama bu davranışların kadınları ve kız çocuklarını orantısız bir şekilde etkilediğini biliyoruz. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet çok yaygın ve etkisi kalıcı olabilir. Yeter kampanyası, farklı taciz türleri ve hepimizin nasıl DURDURMA ve kadınlar ve kız çocukları için güvenli bir toplum yaratma sorumluluğumuz olduğu konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak.

Çoğu insan, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti durdurmak için müdahale etmenin önemli olduğunu kabul etse de, bazı insanlar kendilerini riske atmaktan veya durumu daha da kötüleştirmekten endişe ediyor. Bununla birlikte, tanıklar, tacizin gerçekleşmesini durdurmada güçlü bir rol oynayabilir ve müdahalenin dramatik veya çatışmacı olması gerekmez. Güvenle yardım edebileceğiniz birçok farklı yol vardır.

Birmingham’dan Zara 45

Birmingham şehir merkezinde dolaşıyordum ve bir adamın kız arkadaşı olduğunu tahmin ettiğim bir kadını sözlü olarak taciz ettiğini gördüm. Bu beni çok tedirgin etti, bu yüzden yanına gittim ve iyi olup olmadığını sordum. Yardım isteyip istemediğini sordum ve onu bir kenara çekip durumu dağıttım. Araya girerek doğru şeyi yaptığımı ve kesinlikle tekrar yapacağımı hissettim.’’

O anda müdahale etmenin güvenli olmayabileceğini unutmamak önemlidir ve birinin acil tehlikede olduğunu düşünüyorsanız 999’u arayarak polise ihbarda bulunabilirsiniz.

‘Yeter’ kampanyası, insanların güvenli bir şekilde müdahale etmesine yardımcı olmak için DUR anımsatıcı kullanılarak hatırlanabilen dört basit yolu paylaşıyor: Bir şey söyle, Birine söyle, Destek sun, Dikkat dağıt. Duruma göre bu işlemlerden herhangi biri veya birkaçı kullanılabilir.

Bir şey söyle

Olanları onaylamadığınızı, örneğin ‘Bunun komik olduğunu düşünmüyorum’ diyerek gösterebilir veya bunun kabul edilemez olduğunu söyleyerek onlara durmalarını söyleyerek daha doğrudan olabilirsiniz.

Birine söyle

İşteyseniz İnsan Kaynakları (İK) veya toplu taşıma kullanıyorsanız tren görevlisi veya otobüs şoförü gibi sorumlu birine söyleyebilirsiniz. Ayrıca halktan başka bir kişiye veya yoldan geçen birine anlatabilir ve yardım etmeye istekli olup olmadıklarına bakabilirsiniz – birlikte çalışmak müdahale etmenin daha güvenli ve etkili bir yolu olabilir.

Destek sunun

Kurbana iyi olup olmadığını sorabilirsiniz. Telefonunuzda neler olup bittiğini yakalayabilir ve görüntülerin olayı bildirmek için isteyip istemediklerini sorabilir ve bunu bildirmeye yardım etmeyi teklif edebilirsiniz. Halihazırda destek veren diğer kişilere de yardımcı olabilirsiniz. Tanıdığınız biriyse, yalnız kaldıklarında onlarla görüşün ve isterlerse durumu bildirmelerine yardım etmeyi teklif edin. Kötü niyetli bir ilişki içinde olabileceklerini düşünüyorsanız, ücretsiz ve gizli tavsiye için Ulusal Aile İçi Taciz Yardım Hattını arayabilirsiniz.

Yönlendirme sağlamak

Bazen o an için en iyi olan şey dikkat dağıtmak, hedef alınan kişiye uzaklaşma şansı vermek veya başkalarına yardım alma fırsatı vermektir. Kurbanla bir konuşma başlatabilirsiniz, örn. yol tarifini veya otobüsün bir sonraki durağının nerede olduğunu sorun veya onları tanıyormuş gibi yapın.

‘Yeter’ kampanyası, destek hizmetleri, tacizin polise nasıl bildirileceği hakkında bilgi veriyor ve kendi davranışlarından endişe duyan bireylere rehberlik sunuyor. Daha fazla bilgi için http://www.gov.uk/enough adresini ziyaret edin.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.