kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
STERLIN
40,9546
BITCOIN
$70.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Ultra Düşük Emisyon Bölgesi Tüm Londra’yı kapsayacak

Ultra Düşük Emisyon Bölgesi Tüm Londra’yı kapsayacak
29.11.2022
0
A+
A-

Londra blediye başkanı, “ezici” muhalefete rağmen, Londra’nın Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’nin (ULEZ) tüm Londra’yı kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurdu.

29 Ağustos’tan itibaren, çevreyi en çok kirleten arabaların sürücüleri Büyük Londra Otoritesi sınırına girmek için günde 12,50 Sterlin ödemek zorunda kalacak. Bir halkla istişare, etkilenen bölgelerdeki insanların %80’inin bölgenin genişletilmesine karşı olduğunu ortaya çıkardı.

Ancak Sadiq Khan, beş milyon insanın daha temiz havadan yararlanacağını söylüyor.

Khan, “ULEZ şimdiye kadar dönüştürücü oldu, Londra’nın merkezindeki zararlı kirlilik seviyelerini neredeyse yarı yarıya azalttı” dedi. Ancak genç Londralıların sağlığına kalıcı olarak zarar veren ve her yıl binlerce erken ölüme yol açan çok fazla zehirli hava kirliliği var ve en fazla ölüm Londra’nın dış ilçelerinde yaşanıyor.”

2019’da uygulamaya konulan program kapsamında, sürücülerden Londra’nın kuzey ve güney dairesel yörünge yollarındaki bölgeye girişleri ücretlendirilir, ancak ücret başkentte uygulanmaz. ULEZ’de yaşayan ve uyumlu olmayan arabalara sahip kişiler günlük ücretlerden muaf değildir.

Belediye başkanının ofisi, hızla düşmesini beklediği bir rakamın Londra’da düzenli olarak yaklaşık 200.000 uygun olmayan aracın kullanıldığına inanıyor.

Londra’nın güneyindeki bir sürücü olan Adrian, BBC’ye şu anda ULEZ içinde çalıştığını ve paradan tasarruf etmek için düzenli olarak sınırın dışına park ettiğini ve işe giden yolun geri kalanını yürüyerek geldiğini söyledi.

Gelecek Ağustos itibariyle, aynı yolculuğu yapmak için günde 12,50 sterlin ödeyecek ve bu da kendisini “tuzağa düşmüş” hissetmesine neden olacak. Ancak, “havayı temizlemek istediğimizi” anladığını söyledi.

Genişleme planlarıyla ilgili kamuoyu istişaresine yanıt verenlerin yaklaşık %60’ı buna karşı çıktı, Outer London’da yaşayanların %70’i bu fikre karşı çıktı ve Outer London’daki işçilerin %80’i karşı çıktı.

Büyük Londra Otoritesi (GLA) Muhafazakarları, muhalefeti “ezici” ve “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi ve belediye başkanını halkın tepkisine rağmen planları ilerletmekle eleştirdi.

Muhafazakarların ulaşım sözcüsü Nick Rogers, planların zamanlamasına karşı konuştu.

“Şimdi Londralıları günlük 12,50 sterlinlik bir hayat pahalılığıyla ezmenin zamanı değil.

“Sakinler belediye başkanına görüşlerini çok net bir şekilde ifade ettiler: ULEZ’in genişletilmesini istemiyorlar. Belediye başkanı onları dinlemeli, bu planları bir kenara bırakmalı ve tasarruf edilen 250 milyon sterlini hava kirliliğiyle mücadele eden gerçek önlemlerde kullanmalı.”

Dış Londra’daki bazı milletvekilleri, toplu taşımanın burada başkentin diğer bölgelerindeki kadar güvenilir veya verimli olmadığına dikkat çekti.

Carshalton ve Wallington Milletvekili Elliot Colburn için muhafazakar milletvekili “çok, çok kızgın” olduğunu söyledi ve genişlemeyi “iğrenç bir hareket” olarak nitelendirdi.

Khan, yaşam maliyetinin kendisi için “önemli bir husus” olduğunu söyledi ve sürücüler üzerindeki etkiyi hafifletmek için planların yapıldığını da sözlerine ekledi.

ULEZ’i Londra çapında genişletmenin “kolay bir karar olmadığını” ancak “sonuçta halk sağlığının siyasi çıkarlardan önce geldiğini” söyledi.

110 milyon sterlinlik artırılmış bir hurdaya ayırma planı fonu olacak ve çevreyi daha fazla kirleten arabaları hurdaya çıkaranlara ayrıca seyahat kartları sunulacak. Planlar kapsamında, engelli sürücüler 2027 yılına kadar ödemesiz süre hakkına sahip olacak.

Belediye ayrıca, Dış Londra’da otobüs ağlarının iyileştirileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.