kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
STERLIN
40,5981
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Prens Philip, The Crown’un o bölümünü görünce Netflix’e dava açmak istemiş

Prens Philip, The Crown’un o bölümünü görünce Netflix’e dava açmak istemiş
13.11.2022
0
A+
A-

Bir kraliyet uzmanı, Netflix dizisinin bir bölümünde kız kardeşinin ölümünden kendisini sorumlu tutulmasının ardından Prens Philip’in The Crown’a dava açmak istediğini açıkladı.

Netflix’in popüler dizisi The Crown, özellikçe Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından ve Diana’nın yaşamının yansıtıldığı bölümlerle beraber en çok takip edilen yapımlardan biri haline geldi.

Dizi, zaman zaman Kraliyet Ailesi’nden sert tepkiler alırken, Prens Philip’in de özellikle bir bölümden çok etkilendiği, o bölümü izleyince çok üzüldüğü ve hatta avukatıyla konuşup dava açmak istediği ortaya çıktı.

Netflix dizisinin bir bölümünde, kardeşi Prenses Cecilie’nin uçak kazasında ölümüne yer verilmişti. Ancak kraliyet uzmanına göre; bu bölümde Prens Philip kardeşinin ölümüne kendisi sebep olmuş gibi tasvir edilince çok üzülmüş ve avukatlarıyla konuşmuştu.

Kraliyet tarihçisi ve yazarı Hugo Vickers The Sunday Times’a şunları söyledi: “Prens Philip’in avukatına danıştığını ve ‘Bu konuda ne yapabilirim?’ diye sorduğunu biliyorum. Tanımlanma şekline çok üzüldü. O bir insandı. Herkes gibi incinebilirdi.”

26 yaşındaki Prenses Cecilie, uçağının Kasım 1937’de Belçika’daki bir fabrika kulesine çarpmasından kısa bir süre önce havadayken doğum yapmıştı. Bebeğin cesedi, Oostende yakınlarında kocası ve iki küçük oğluyla birlikte enkazda bulundu.

The Crown’da, Almanya’dan Londra’ya uçma kararı, o zamanlar 16 yaşında olan Philip’in okulda sorunlar yaşaması üzerine verilmiş gibi tasvir ediliyor. Hatta bir sahnede babaları Yunanistan ve Danimarka Prensi Andrew şunları söylüyor: “Burada olmaya cüret etmesine şaşırdım. Philip ve disiplinsizliği olmasaydı, o uçağa asla binmezdi. Doğru, değil mi oğlum? Hepimizin burada en sevdiğim çocuğumu gömmemizin sebebi sensin. Çıkarın onu buradan.”

Bölüm, 2017’de ikinci sezonda yayınlandı. Sunday Times’ın haberine göre de kraliyet avukatları Farrer & Co ile temasa geçildi ancak herhangi bir işlem yapılmadı.

Dizi, son zamanlarda da Diana ile ilgili bölümlerle de kraliyetin sert eleştirilerini alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.