kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$70.615
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra’nın en lüks yüzen tekne evi satışa çıkarıldı

Londra’nın en lüks yüzen tekne evi satışa çıkarıldı
13.11.2022
0
A+
A-

Bir mülk satın almak söz konusu olduğunda, bir yüzen ev herkesin ilk tercihi değildir. Genellikle değerlerinden daha fazla sorun yaratan küçük, sıkışık yaşam alanları olarak görülürler.

Ancak giderek daha fazla insanın yaşam maliyeti krizinin etkisini hissetmeye başlamasıyla, yüzen evler, olağanüstü yüksek ev fiyatlarına ve artan ek kredisi geri ödeme maliyetlerine ayak uydurmak için mücadele eden Londralılar için alternatif bir yatırım olarak görülmeye başlandı.

Tüm yüzen tekneler, üzerlerine ikiden fazla kişi bindiğinde batabilecek gibi görünen küçük tekneler değildir. Bazıları, örneğin ünlü Prospect Belle isimli tekne gibi çok geniş ve lüks.

Bu özel tekne evinin beş yatak odası, üç banyosu ve geniş bir iç kullanım alanı vardır. Putney semti’nde Thames Nehri boyunca demirli olan bu özel mülkiyete ait yüzen ev, hem ünlüler hem de kraliyet ailesi dahil olmak üzere büyük ve abartılı partilere ev sahipliği yapmasıyla uzun süredir ünlüdür.

Tekne evi yakın zamanda sahibi, eski müzayede evi müdürü Nicholas Bonham tarafından 1,85 milyon sterlin karşılığında satışa sunuldu. Fiyat etiketi ayrıca teknenin özel sığınak maliyetini de içermektedir.

İstenen fiyat çoğu insan için bütçe dışı olsa da, aynı bölgede benzer büyüklükte bir araziye dayalı mülk satın almanın yaklaşık iki kat daha pahalıya mal olacağını belirtmekte fayda var.

1948’de inşa edilen teknenin denizdeki yaşamdan payını aldığı bildirildi, ancak üzerinde yaşamak için mutlaka denizci bir kaptan olmanız gerekmiyor. Yakındaki Wandsworth Riverside İskelesi, Westminster İskelesi ve Canary Wharf gibi çeşitli önemli noktalara nehir taksisi hizmeti bulunmaktadır.

Prospect Belle ayrıca telefon ve internet bağlantısına sahiptir ve ayrıca şebeke kanalizasyonu, gaz, elektrik ve suya da bağlıdır. Tekne sahibi ayrıca yerel Prospect Quay’deki otoparka, yüzme havuzuna ve spor salonuna erişimin keyfini çıkarabilir. Mağazalar ve parklar da sadece kısa bir yürüme mesafesindedir.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.