kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5870
EURO
34,7196
STERLIN
40,4852
BITCOIN
$61.833
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yarışma programının kayıtları sızdı, jürinin söylediği skandal sözler ortaya çıktı

Yarışma programının kayıtları sızdı, jürinin söylediği skandal sözler ortaya çıktı
11.11.2022
0
A+
A-

‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ adıyla ülkemizde yıllarca gösterilen programın İngiltere versiyonu Britain’s Got Talent skandal bir olayla gündeme geldi.

İngiltere’deki programda yer alan jüri üyesi David Walliams’ın kadın yarışmacılar hakkında cinsel içerikli ve aşağılayıcı konuşmaları ortaya çıktı. Walliams’ın bir kadın yarışmacı ile ilgili olarak jüri üyesine söylediği, “O senin onla birlikte olmak istediğini düşünüyor, ama sen istemiyorsun” sözler ortaya çıkmasının ardından şok etkisi yarattı.

CİNSİYETÇİ KÜFÜRLER, AĞIR HAKARETLER

Basına sızan kayıtlarda ayrıca, Walliams’ın bir kadın yarışmacıya da açık açık cinsiyetçi küfürler sarf ettiği de ortaya çıktı. Williams’ın ağır hakaretleri İngiliz basınında da gündem oldu.

Kayıtlar İngiliz The Guardian gazetesi tarafından ortaya çıkarıldı. Görüntülerin, Ocak 2020’de Londra’da seçmeler sırasında çekildiği belirtildi.

Olay sırasında Walliams ve diğer jüri üyelerinin mikrofonlarının açık olduğunu fark etmediği aktarıldı.

Walliams ile ilgili ortaya çıkan skandal görüntüler sonrası sosyal medyada olay gündem oldu. Birçok kişi Walliams’a tepki gösterirken, bunun ‘buzdağının sadece görünen yüzü’ olduğunu da söyleyenler oldu.

David Walliams

AÇIKLAMA YAPTI

David Walliams yarışmadaki jüri üyeliği görevine 2012 yılında başlamıştı. William Alesha Dixon, Amanda Holden ve Simon Cowell ile birlikte jüri üyesi olarak yarışmada yer alıyor.

Walliams, kayıtların ortaya çıkmasının ardından Guardian’a yaptığı açıklamada, “Britain’s Got Talent’in 2020’deki çekimlerinde saygısızca yorumlarda bulunduğum insanlardan özür dilemek istiyorum. Bunlar özel sohbetlerdi ve arkadaşlarla yapılan çoğu sohbet gibi asla paylaşılması amaçlanmamıştı. Yine de üzgünüm.” dedi.

Konuyla ilgili programı yayınlayan ITV’den de açıklama geldi. ITV yaptığı açıklamada, ‘Bu iddialarda belirtilen dili tasvip etmiyoruz. Bu tarz açıklamalara göz yummayız.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.