kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
STERLIN
40,5050
BITCOIN
$61.418
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Serveti Kral Charles’ınkinin iki katı

Serveti Kral Charles’ınkinin iki katı
24.10.2022
0
A+
A-

İngiltere’de Boris Johnson’ın sürpriz bir kararla başbakanlık yarışından çekilmesinin ardından, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak yarışın tek favorisi haline geldi. Seçildiği takdirde İngiltere’nin beyaz olmayan ve Hint kökenli ilk başbakanı olacak olan Sunak, 730 milyon sterlinlik servetiyle Kraliyet Ailesi’nden iki kat daha zengin.

İngiltere’de Boris Johnson’ın başbakanlık yarışından çekilmesinin ardından, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ‘ın bugün ülkenin yeni başbakanı olarak açıklanabileceği belirtildi.

Eski Başbakan Boris Johnson’ın sürpriz bir kararla Muhafazakar Parti’deki başkanlık yarışından çekilmesinden sonra Sunak yarışın tek favorisi haline geldi. 42 yaşındaki Sunak, Muhafazakar Parti başkanlığını kazandığı takdirde, geçen hafta istifasını açıklayan İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın yerine geçerek, iki aydan kısa bir süre içinde göreve gelen üçüncü başbakan olacak.

‘HALKA UZAK’ BULUYORLAR

Eski bir risk fonu yöneticisi olan ve serveti nedeniyle bazı kesimlerin “halka uzak” bulduğu Sunak’ın başbakanlık koltuğuna oturduğunda, haftalardır siyasi krizi aşamayan İngiltere’nin mali itibarını geri kazandırmak için büyük bütçe kesintileri yapması bekleniyor.

Sky News’te yer alan habere göre Temmuz’da maliye bakanlığı görevinden istifa ederek Johnson’ın düşüşünü hızlandıran Sunak, bir sonraki aşamaya geçmesi için gerekli olan 100 vekili de aşarak 142 vekilin desteğini almış durumda. Sunak, seçildiği takdirde İngiltere’nin beyaz olmayan ve Hint kökenli ilk başbakanı olacak.

‘BAŞBAKAN OLMAK İÇİN FAZLA ZENGİN’

Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Stanford Üniversitesi’nde eğitim alan ve Goldman Sachs’ta analist olarak çalışan Sunak, Hint milyarder N. R. Narayana Murthy’nin kızı Akshata Murthy ile evlendi.

İngiliz basınında son günlerde, 730 milyon sterlinlik servetiyle ülkenin en zengin isimleri arasında yer alan Sunak’ın “başbakan olmak için fazla zengin” olduğu yönündeki yorumlar dikkat çekiyor. Maliye Bakanı olduğu dönemde de markalı kıyafetleriyle birçok eleştiri alan ve gösterişli hayatı, lüks malikanesi ve arabalarıyla dikkat çeken Sunak, ülke tarihinde İngiliz Kraliyet Ailesi’nden daha zengin olan ilk başbakan olabilir.

İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla’nın serveti tahmini olarak 350 milyon sterlin civarında, yani Sunak ve eşi Akshata Murty’nin toplam servetinin yarısından az. İki çocuk sahibi çiftin 5 yatak odalı malikanesi 7 milyon sterlin değerinde.

İngiltere’de ekonomik kriz ve hayat pahalılığına tepkinin arttığı bir dönemde Sunak’ın başbakanlık koltuğuna oturmasının hükümete tepkileri artırabileceği belirtiliyor.

PRADA AYAKKABILARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ana muhalefetteki İşçi Partisi, daha önce Sunak’ın “halkın sorunlarını ve geçim derdini anlayamayacak kadar zengin” olduğu yorumunda bulunmuştu. İşçi Partili milletvekili, servet içinde yaşayan Sunak için “Başka bir gezegende yaşıyor” demişti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.