kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Tower Hamlets müfettişleri işbaşı yaptı

Doğu Londra belediyesi Tower Hamlets’te, usülsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine hükümetin görevlendirdiği müfettişler işbaşı yaptı.

Tower Hamlets müfettişleri işbaşı yaptı
19.12.2014
0
A+
A-

 

Tower Hamlets belediye başkanı Lutfur Rahman, hükümet tarafından gönderilen müfettişlerin kıskacı altında.

Tower Hamlets belediye başkanı Lutfur Rahman, hükümet tarafından gönderilen müfettişlerin kıskacı altında.

 

Doğu Londra belediyesi Tower Hamlets’te, usülsüzlük  ve rüşvet iddiaları üzerine hükümetin görevlendirdiği müfettişler işbaşı yaptı.

Hükümetin belediye yönetimine kısmi olarak el koyması anlamına gelen bu adım, Bangladeş asıllı toplumun yoğun olarak yaşadığı bölgede kamuya ait mülklerin satışı ve devlet bağışlarını düzenleyen kuralların “ciddi bir şekilde” ihlal edildiği yönündeki raporların ardından geldi.

Yerel yönetimlerden sorumlu bakan Eric Pickles’ın görevlendirdiği iki kişilik denetim heyeti en az 2017’ye kadar Tower Hamlets’te kalacak.

Bangladeş asıllı Lutfur Rahman başkanlığındaki Tower Hamlets Belediyesi, heyetin onayını almadan artık büyük projelere onay veremeyecek, üst düzeyde iş ataması yapamayacak.

BELEDİYE YÖNETİMİ USULSÜZLÜKLE SUÇLANMIŞTI

Geçen ay yayınlanan ve Belediye’de ‘kayırmacı’ bir anlayışın yerleştiğini savunan sonuç raporunda, Tower Hamlets’te yönetimin kamuya ait mülklerin satımını ve devlet bağışlarını düzenleyen kuralları “ciddi bir şekilde” ihlal ettiği saptanmıştı. PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketinin hazırladığı denetim raporunda bazı ihalelerin belediye başkanı Rahman’ın siyasi destekçilerine verildiği öne sürülmüştü.

Yerel yönetimlerden sorumlu bakan Eric Pickles raporu sert ifadelerle eleştirirken, “Tower Hamlets belediye başkanı ben olsaydım utancımdan yüzümü kimseye gösteremezdim” derken, sıkı bir denetim uygulanacağını kaydetmişti.

Tower Hamlets’te Mayıs ayında yapılan belediye başkanlığı seçimini Lutfur Rahman yeniden kazanmıştı. Dört yıl önce Labour Party’den atılan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakan Eric Pickles’ın hakkında soruşturma başlattığı Bagladeş asıllı Rahman, 22 Mayıs seçimlerinde oyların %43.38’ini alarak bir kez daha başkan seçilme başarısı göstermişti. 2010 yılında Radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesi ile partisinde uzaklaştırılan 50 yaşındaki Rahman, hakkında açılan soruşturmaların politik motivasyonlu olduğunu ileri sürüyordu.

Nüfusunun yüzde 53’ü İngiliz olmayan etnik toplumlardan oluşan Tower Hamlets’de 82 bin dolayında Bangladeş kökenli göçmen yaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.