kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
11°C
LONDRA
11°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
8°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C

İngiltere Başbakanı Truss, özür diledi; istifa etmeyeceğini açıkladı

İngiltere Başbakanı Truss, özür diledi; istifa etmeyeceğini açıkladı
18.10.2022
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Liz Truss, yatırımcı güveni ve görev onayının hızla düşmesine yol açan ekonomi programındaki hatalar nedeniyle özür diledi; fakat istifa etmeyeceğini açıkladı.

BBC’ye röportaj veren Truss “Sorumluluğu alıyorum ve yapılan hatalardan dolayı özür diliyorum,” ifadelerini kullanarak insanlara enerji faturaları ve vergi yükleri konusunda yardımcı olmak istediklerini ama fazla aceleci davrandıklarını vurguladı.

Truss’ın görevden aldığı eski bakan Kwasi Kwarteng’in yerine geçen Maliye Bakanı Jeremy Hunt, pazartesi günü enerji destek paketini de küçülterek Truss’ın vergi indirimleri öngören paketinin kalan kısımlarında da geri adım atmış oldu.

Bu gelişme üzerine artık sadece kağıt üzerinde başbakan olup olmadığı sorusuna Truss, yön değiştirmesi gerektiğini fark ettiği için Hunt’ı atadığını vurguladı. Truss “Ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etmeseydim büyük bir sorumsuzluk olurdu,” ifadelerini kullandı.

Truss ve Kwarteng ülke ekonomisini durgunluk ve enflasyon sarmalından çıkarmak için 45 milyar sterlinlik vergi indirimi öngören bir plan hazırladı. Fakat kaynağı oluşturulmamış bu plan nedeniyle hazine tahvillerinden büyük bir kaçış yaşandı ve borçlanma maliyetleri yükseldi. Kaosu engellemek için İngiltere Merkez Bankası’nın devreye girmesi gerekti.

İngiliz basınında altı hafta öce göreve gelen Truss’a bu hafta içerisinde parti içerisinden isyan bayrağı açılabileceği haberleri yer aldı.

Fakat Truss istifa etmeyeceğini ve gelecek seçimlere kadar liderliğini sürdüreceğini belirtti. Truss “Göreve devam ediyorum çünkü bu ülkeye hizmet etmek için seçildim. Bunda da kararlıyım,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.