kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
STERLIN
41,0275
BITCOIN
$70.376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kwarteng, mini bütçeli U dönüşünün ardından Muhafazakar Parti konferansında konuştu

Kwarteng, mini bütçeli U dönüşünün ardından Muhafazakar Parti konferansında konuştu
03.10.2022
0
A+
A-

Bu sabah erken saatlerde 45p’lik vergi indirimi U dönüşünün ardından Muhafazakar Parti konferansının açılış konuşmasını yapan Kwasi Kwarteng, “Ne gündü. Zor oldu, ama elimizdeki işe devam etmemiz gerekiyor.”

İngiltere Maliye Bakanı devam ediyor: “Daha fazla dikkat dağıtıcı şey yok, bir planımız var ve devam edip onu teslim etmeliyiz.”

Başbakan Liz Truss izleyenlerin en ön sırasında yer aldı.

Kwarteng konuşmasının devamında şunları söylüyor: “Planımız, yarın gelişmek için bugünün zorluklarını ele alacak – İngiltere’yi harekete geçirmek için.” Şunları ekliyor: “Hepimiz büyümeye inanırken, Muhafazakarlar olarak biz de insanların kazandıklarından daha fazlasını elinde tutmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu radikal değil, sorumsuz değil, Muhafazakarlar olarak hepimizin inanması gereken derin bir inanç.”

Kwarteng, “gittiğimiz yolun açıkça sürdürülemez olduğunu” belirterek, İngiltere’yi “yavaş yönetilen düşüş” olarak nitelendirdi. Kwarteng, “Arkamıza yaslanıp hiçbir şey yapamayabiliriz ancak, İngiltere’nin orta lig statüsüne geri dönmesinin kaderi olduğunu kabul etmeyi reddediyorum.”

Kwarteng, vergi kesintisi mini bütçesinin ekonomik çalkantıya yol açtığını kabul ederek, “10 gün önce ortaya koyduğumuz planın biraz çalkantıya neden olduğunu biliyorum. Anlıyorum.”

Kwarteng, yalnızca Birleşik Krallık’ın değil, tüm Avrupa’nın karşı karşıya olduğu “acil bir zorluk” olduğunu söylüyor… “[Vladimir] Putin’in Ukrayna’yı barbarca işgal etmesinin yol açtığı yüksek enerji maliyeti”.

Konferanstan birkaç hafta geriye bakmasını istedi ve İngiliz halkının gelecek yılın ortasında hızla yükselen enerji faturalarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss sayesinde artık durumun böyle olmadığını söylüyor. Eyleme geçtiğini ve “görevi aldıktan sadece iki gün sonra” yıllık enerji faturaları için 2.500 sterlinlik bir sınır getirdiğini söyledi.

Daha önce söylediği bir sözü tekrarlamadan önce, “Bu hükümet her zaman en çok yardıma ihtiyacı olanların yanında olacak” diyor: İş dünyasına yardım geliyor. Bunun için alkış aldı.

Kwarteng, “enerji müdahalemiz sayesinde” yarı müstakil bir mülkteki tipik bir kişinin bu kış 400 sterlinlik indirime ek olarak 1.500 sterlin tasarruf edeceğini söylüyor. Ve ortalama bir maaş alıyorlarsa, ek bir vergi indiriminden yararlanacaklarını da ekliyor – “sadece bu yıl neredeyse 2.000 sterlin tasarruf”.

Planla ilgili endişeler hakkında “Ama dürüst olabilirim” diyor. “Anladım. Dinliyoruz ve dinledik. Ve şimdi paketimizin önemli kısımlarını teslim etmeye odaklanmak istiyorum” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.