kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
STERLIN
40,4313
BITCOIN
$64.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İran büyükelçiliği: Londra’da protestocular polisle çatıştı

İran büyükelçiliği: Londra’da protestocular polisle çatıştı
26.09.2022
0
A+
A-

Londra’daki İran büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde göstericiler polisle çatıştı.

Met Polisi, kalabalığın 25 Eylül Pazar günü  öğleden sonra, Princes Gate, Knightsbridge’de memurlara füze fırlattığını ve polis hatlarını ihlal ettiğini söyledi.

İran ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra Mahsa Amini’nin gözaltında ölümüyle ateşlenen İran’daki protestolar tüm dünyaya yayıldı.

Londra’daki olaylarda en az beş polis ağır yaralandı. 12 kişi şiddet olaylarına karıştıkları şüphesiyle tutuklandı. Londra’da düzinelerce protestocu “İslam Cumhuriyeti’ne ölüm” sloganları attı ve İran’ın 1979’dan önceki eski ulusal bayrağını sallarken görüldü.

Londra belediye başkanı Sadiq Khan, sahneleri “tamamen kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Barışçıl bir protestoyu kaçırmaya çalışan bencil azınlık adalete teslim edilmelidir” dedi. Pazar günkü protestodan çevrimiçi olarak yayınlanan görüntüler, kalabalığın arasında çıkan tartışmaları gösterdi. Bir klip, iki polis memurunun, polis hattını aşmış gibi görünen bir kampanyacıyı yere indirdiğini gösteriyordu.

‘Düzensizliğe niyet’

Başka yerlerde, çevik kuvvet polisinin Marble Arch yakınında protestocuları yoldan çıkarmaya çalıştığı görüldü. Met, protestocuların büyükelçilikten Marble Arch’a ve ardından İngiltere İslam Merkezi’nin hedef alındığı Maida Vale’ye taşındığını söyledi.

Duvara şişe ve diğer mermilerin atıldığı ve çok sayıda memurun yaralandığı belirtildi. En az beşi kırık kemikler de dahil olmak üzere yaralanmalarla hastanedeydi.

Güç, polis memurlarının protestoya katılanların “ortaklığa neden olmak için önemli bir grup niyeti” gösterdiğine inandığını ekledi. Güç, “Durumu izlemek için bölgede ve çevresinde önemli bir polis varlığı kalacak.” Dedi.

İran’da yetkililer, Amini’nin ölümüyle ilgili protestoların patlak vermesi ve birçok şehirde çatışmaların devam etmesinden bu yana 35 kişinin öldüğünü söylüyor.

Amini, kadınların saçlarını başörtüsüyle, kollarını ve bacaklarını bol giysilerle örtmesini öngören yasayı ihlal etmekle suçlandıktan sonra gözaltına alınmıştı. Memurların,  Amini’nin kafasını copla dövdüğü ve araçlarından birine kafasını çarptığı yönünde haberler var.

Polis, kötü muamele gördüğünü reddetti ve “ani kalp yetmezliği” yaşadığını söyledi. Ancak ailesi onun zinde ve sağlıklı olduğunu söyledi. Kanada, Şili ve Irak gibi dünyanın başka yerlerinde de protestolar düzenlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.