kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
STERLIN
40,9941
BITCOIN
$70.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Charles’ın taç giyme töreninin resmi tarihi henüz belirsiz

Charles’ın taç giyme töreninin resmi tarihi henüz belirsiz
21.09.2022
0
A+
A-

İNGİLİZLER yaşam maliyeti krizi arasında mücadele etmeye devam ederken Kral Charles’ın “daha kısa, daha küçük ve daha ucuz” bir taç giyme töreninden yana olduğu söyleniyor. Eski Galler Prensi’nin de “zayıflamış bir monarşi”den yana olduğu düşünülüyor.

Kralın, yaşam maliyeti krizi devam ederken İngilizlerin bu yıl “zor bir kışı” nasıl yöneteceği konusunda “endişe duyduğu” söyleniyor. Galler’in ilk bakanı Mark Drakeford, yeni Kralın, Charles’ın Galler Parlamentosu’na egemen olarak ilk konuşmasını izleyen dinleyicileri sırasında kendisine açıklamalar yaptığını zaten açıkladı.

Şimdi, Kral kendi saltanatının İngilizlerin karşılaştığı sorunlara duyarlı olmasını istiyor. Mirror’a konuşan bir kraliyet kaynağı şunları söyledi: “Kral, modern Britanyalıların hissettiği mücadelelerin çok farkındadır, bu yüzden taç giyme töreninin geçmişin uzun süredir devam eden geleneklerine doğru ve sadık kalmasına rağmen, dileklerinin yerine getirildiğini görecektir. Aynı zamanda modern bir dünyada bir monarşinin temsilcisi olmalıdır.”

Telegraph’ın haberine göre Charles’ın taç giyme töreninin resmi tarihi henüz açıklanmadı, ancak gelecek yıl ilkbahar veya yaz aylarında olması muhtemel. Bazıları taç giyme töreninin daha erken gerçekleşmesini beklemiş olabilir, ancak Majestelerinin taç giyme töreni Şubat 1952’de katılımının ardından Haziran 1953’te gerçekleştiğinden, bir yıl süren bir bekleyiş olağandışı değildir.

Ayrıca taç giyme töreninin, Kral’ın modern Britanya’nın etnik çeşitliliğini yansıtma isteği nedeniyle Britanya’yı oluşturan farklı inançları ve topluluk gruplarını yansıtmayı hedefleyeceği bildirildi. Taç giyme töreninden sonra, Kral muhtemelen gelenek olduğu gibi Kraliyet Ailesinin diğer çalışan üyeleriyle birlikte Buckingham Sarayı’nın balkonunda duracak.

Ayrıca günün başka bir Banka Tatili olması bekleniyor. Bu, İngiltere merkezli çalışanlara tarihi anın tadını çıkarmaları ve Kralın taç giyme törenini kutlamaları için izin verileceği anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.