kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.907
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

ULEZ genişlemesi Londralıların maliyetine 4.500 pound ekleyebilir

ULEZ genişlemesi Londralıların maliyetine 4.500 pound ekleyebilir
20.09.2022
0
A+
A-

LONDRA Belediye Başkanı Sadiq Khan, Ultra Düşük Emisyon Bölgesini (ULEZ) bu yılın başlarında Londra’nın tamamını kapsayacak şekilde genişletme önerisini açıkladı.

Bölge, Düşük Emisyon Bölgesi ile aynı alanı kapsıyor ve ULEZ standartlarını karşılamayan sürücülerin bölgedeyken günlük 12,50 pound ödemeye ayarlandığı anlamına geliyor. Potansiyel genişlemenin maliyeti zaten birçok Londralı için endişe verici bir endişe olduğundan, yeni araştırmalar genişlemenin halka daha da pahalıya mal olabileceğini ortaya koydu.

Kullanılmış araba pazarı Otoyolu, genişlemenin, araba sahipleri için Londra’daki ev taşıma maliyetine 4.500 pound ekleyebileceğini buldu.

Bu, bazı Londralıların, yılda 4.500 pound’a denk gelen günlük 12.50 poundluk ULEZ ücretini ödemekten kaçınmak için Büyük Londra bölgesinden ayrılmayı seçmesiyle ortaya çıkıyor. Araştırma, Londralıların yüzde 47’sinin ULEZ’in potansiyel genişlemesi ışığında elektrikli bir araç satın almak için satacaklarını söylediğini ortaya koydu.

Ancak artan yaşam maliyeti nedeniyle, birçoğu bu geçişi yapamayacak ve bunun yerine her 10 Londralıdan 4’ünün yeni standartları karşılamak için arabalarını sattığını görüyor.

EN AZ ULEZ UYUMLU ARABALAR

Otoyol ayrıca yeni genişlemeyle en az uyumlu olan 10 otomobili buldu ve Land Rover ve Mercedes en kötüsü ölçeğin en üstünde yer aldı.

Land Rover – %60

Mercedes – %58

Jaguar – %58

Jeep – %57

Volvo – %57

Volkswagen – %56

BMW – %55

Audi – %54

Honda – %47

Ford – %44

ULEZ BÖLGE HARİTASI: NEREYİ KAPSAYACAK?

Şu anda ULEZ, Westminster Şehri ve Soho da dahil olmak üzere Londra’nın merkezini kapsıyor. Daha sonra Greenwich, Hammersmith, Wood Green, Stratford ve daha fazlası dahil olmak üzere başkentin çok daha fazlasını kapsayacak şekilde genişletildi. Ancak şimdi genişleme, bölgenin kirlilik seviyelerini azaltmak için tüm Greater Londra’yı kapsamayı öneriyor.

Bexley, Bromley, Sidcup gibi tüm Güney Doğu Londra’nın yanı sıra Croydon, Enfield, Harrow, Wembley, Romford ve daha fazlasını içeren bölgeleri görmek. Aşağıda, genişlemenin parçası olan noktaları gösteren yeşil alanlar ile önerilen haritayı görüyorsunuz.

ULEZ AÇILIMI NEDİR?

ULEZ genişlemesi, Londra’da minimum emisyon standartlarına uymayan bir araçta sürüş için ücret ödenmesi gereken bir alandır. Standartları karşılamayanlardan bölgeye giriş için günlük 12,50 pound ücret alınır. Bir aracın ücretten sorumlu olup olmadığı, ne kadar nitrojen dioksit (NO2) yaydığına bağlıdır.

HANGİ ARABALAR ULEZ UYUMLUDUR?

Bir aracın ücretten sorumlu olup olmadığı, ne kadar nitrojen dioksit (NO2) yaydığına bağlıdır. Değişiklik, NO2’nin akciğerlere zarar verebileceği ve astım, akciğer ve kalp hastalığı gibi mevcut koşulları çok daha kötü hale getirebileceği için ortaya çıkıyor. Dizel otomobillerin ücretten muaf olması için genellikle Eylül 2015’ten sonra tescil edilmiş olmaları gerekirken, 2005’ten itibaren tescil edilen çoğu benzinli model de muaftır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.