kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
STERLIN
40,4308
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kral Charles, Kraliçe’nin özel servetine sıfır veraset vergisi ödeyecek

Kral Charles, Kraliçe’nin özel servetine sıfır veraset vergisi ödeyecek
13.09.2022
0
A+
A-

Kral Charles, tahtı annesinden devralmasının yanı sıra, onun özel servetinin çoğunu almaya da hazır.

Kraliçe Elizabeth, resmi kraliyet mülkünün yanı sıra, çoğu sanat ve yarış atlarından olmak üzere, kendi nakit ve varlıklarında on milyonlarca sterlin biriktirdi.

Çoğu insan, 325.000 sterlin eşiğinin üzerinde miras aldıkları her şey için yüzde 40 veraset vergisi öder; bu, monarşinin milyonları zor durumda bırakacağı ve Hazine’nin beklenmedik bir şekilde düşeceği anlamına gelir.

Yine de Kral Charles, 1993’te Kraliyet ve John Major hükümeti arasında müzakere edilen ve bu gibi durumlarda hükümdarı etkin bir şekilde muaf tutan bir anlaşma nedeniyle bir kuruştan sorumlu değildir.

Charles Kraliçe’den ne kadar miras alacak?

2011’de Sunday Times Zenginler Listesi, Kraliçe’nin özel servetinin 370 milyon sterlin olduğunu tahmin ediyordu.

Ancak Charles’ın alacağı şeyin tam doğası halka açık değil çünkü hükümdarların vasiyetleri, ölümlerinden sonra onlarca yıl boyunca mühürlendi. Yeni Kral, en azından Kraliçe’nin özel mülkü Lancaster Dükalığı’nın mülkiyetini devralmaya kesinlikle uygun.

Mart 2022 itibariyle değeri 650 milyon sterlinin üzerinde olan bu mülk, annesine yaptığı gibi ona yaklaşık 24 milyon sterlinlik bir gelir ödeyecek. Galler Prensi olarak keyif aldığı ve oğluna devredeceği Cornwall Dükalığı’na benzer bir rol oynuyor.

Hükümetle bu vergi anlaşması nedir?

Monarşinin veraset vergisinden muafiyetini onaylayan anlaşma hiçbir zaman kanuna yazılmadı, ancak hükümet ile saray arasındaki daha gayri resmi bir “mutabakat muhtırası”nın parçasıydı. Resmi adı “Kraliyet Vergilendirmesi Mutabakat Muhtırası”dır.

Monarşinin vergi işleriyle ilgilenen herkes için büyüleyici bir okuma yapar.

Memorandumun miras bölümü, bazı kraliyet varlıklarının Kraliçe tarafından “özel bir şahıstan ziyade Egemen olarak” tutulduğunu ve “bu tür varlıklarla ilgili olarak veraset vergisinin ödenmesinin açıkça uygun olmayacağını” belirterek başlar.

Bu türdeki varlıklar, Buckingham Sarayı, Kraliyet Arşivleri, Kraliyet Resim Koleksiyonu ve diğer sanat eserleri gibi resmi konutları içerir.

Onlar gerçekten Kral veya Kraliçe’nin kişisel mülkü değil, tacın mülküdür ve bu nedenle veraset vergisine tabi değildirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.