kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.971
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü İngiliz basınında: ‘Hizmete adanmış bir ömür’

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü İngiliz basınında: ‘Hizmete adanmış bir ömür’
09.09.2022
0
A+
A-

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından İngiliz gazeteleri, tarihe geçecek sayılarını hazırladı. İşte bu gazetelerden öne çıkanların birinci sayfaları.

The Times front page
Times gazetesi ilk sayfasında Kraliçe’nin 1953’teki cenaze töreninden bir fotoğrafı, “Hizmete adanmış bir ömür” başlığıyla kullandı. Gazetenin arka sayfasında ise 1957’de televizyondan yayınlanan ilk Noel konuşmasından bir alıntı vardı: “Sizi savaşa götüremem. Size yasalar sunamam veya adalet getiremem. Ama başka bir şey yapabilirim: Size kalbimi ve adanmışlığımı verebilirim.”
The Daily Mail front page
Daily Mail gazetesi manşetinde Kraliçe’nin 1952’den, Prenses Elizabeth olduğu dönemden bir portresini kullandı ve “Kalplerimiz kırıldı” dedi. Gazetenin köşe yazarı Sarah Vine “Duygularımızı ifade edecek kelimeleri nasıl bulabiliriz ki?” diye sordu ve ekledi: “Yasımız yüz farklı duyguyu içeriyor ve bunları kavrayabilmek çok zor.”
The Daily Telegraph front page
Daily Telegraph gazetesi ise manşetinde Kraliçe’nin fotoğrafının yanına, onun 11 Eylül saldırılarının ardından, hayatını kaybedenlerin yakınlarına hitaben söylediği bir sözü yazdı: “Yas, sevgimiz için ödediğimiz bedeldir”. ABD Başkanı Joe Biden de bugünkü anma konuşmasında aynı alıntıdan bahsetmiş ve 11 Eylül saldırılarının ardından Kraliçe’nin gösterdiği dayanışmayı anlatmıştı.
The Guardian front page
Aralarında Guardian’ın da olduğu bazı gazeteler ise ilk sayfasında bir metin kullanmadan, yalnızca Kraliçe’nin adını, ölüm ve doğum tarihlerini yazdı. Guardian’ın seçtiği fotoğraf, Kraliçe’nin taç giyme töreninde Sir Cecil Beaton tarafından çekilen bir kareydi.
The Mirror front page
Kraliçe’nin daha güncel bir fotoğrafını kullanan Mirror ise ilk sayfasında yalnızca “Teşekkürler” yazdı.
The Sun front page
Sun gazetesi “Sizi çok sevdik hanımefendi” başlığını kullandı. Gazetenin birinci sayfasında “Sun gazetesi ve okurlarımız olarak sizi çok sevdik. Kraliçemiz olduğunuz için gururluyuz” ifadeleri yer aldı.
The i front page
i gazetesi de taç giyme töreninden bir kareyi tercih etti, ülkenin 10 günlüğüne yas tutacağını hatırlattı.
The Daily Express front page
Tamamen siyah-beyaz bir ilk sayfayla çıkan Daily Express ise “Sevgili Kraliçemiz öldü” ifadelerini kullandı. Gazete, “ilham verici bir hükümdarın ölümünün ardından tüm dünyanın yas tuttuğunu” aktardı.
The Daily Star front page
Star gazetesi de “Görevinizi yerine getirdiniz hanımefendi” dedi. Gazetenin kırmızı logosu siyaha çevrildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.