kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
STERLIN
40,3455
BITCOIN
$64.730
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Mandela’nın torunundan Meghan Markle’a tepki: Sadece beyaz bir prensle evlendin

Mandela’nın torunundan Meghan Markle’a tepki: Sadece beyaz bir prensle evlendin
31.08.2022
0
A+
A-

İngiliz Kraliyet Ailesi’ne yönelik ırkçılık suçlamasıyla büyük tartışma yaratan Prens Harry’nin ABD’li oyuncu eşi Meghan Markle’ın evliliğini Nelson Mandela’nın özgürlük mücadelesine benzetmesi Güney Afrika’da tepkiye yol açtı. Mandela’nın torunu “350 yıllık sömürgeciliğin ve Güney Afrika’daki zalim apartheid rejiminin yenilgiye uğratılmasıyla senin evliliğin aynı şey olamaz. Sen sadece beyaz bir prensle evlendin” dedi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu Prens Harry’nin ABD’li oyuncu eşi Meghan Markle’ın Güney Afrika’nın eski lideri Nelson Mandela’yla ilgili sözleri Mandela ailesinin büyük tepkisini çekti.

Uzun süredir İngiliz Kraliyet Ailesi’ni ırkçılıkla suçlayan Sussex Düşesi Meghan Markle, The Cut dergisiyle röportajında, Prens Harry ile evlenmesinin Güney Afrika’da Mandela’nın hapishaneden serbest bırakılması kadar büyük bir coşku yarattığını söyledi. Markle, 2019’da The Lion Kin filminin Londra’daki tanıtımı sırasında film ekibinden Güney Afrikalı bir kişinin kendisine “Şunu bilmeni isterim ki sen evlendiğinde, bizim ülkemizde sokaklar Mandela hapisten çıktığındaki kadar coşkuluydu” dediğini anlattı.

‘SÖMÜRGECİLİĞİN SONA ERMESİYLE AYNI ŞEY DEĞİL’

Bu sözlere Mandela ailesinden yanıt gecikmedi. Nelson Mandela’nın torunu Zwelivelile “Mandla” Mandela, Markle’ın bu sözleri karşısında “dilinin tutulduğunu” belirtti. Aynı zamanda Afrika Ulusal Kongresi milletvekili olan Mandla, “Dedemin bırakılmasının ardından yapılan kutlamalar 350 yıllık sömürgeciliğin ve Güney Afrika’daki zalim apartheid rejiminin yenilgiye uğratılmasının bir sonucuydu. Sonuçta ikisi aynı şey olamaz” dedi.

Mandela’nın serbest kalmasının tarihi olarak çok daha önemli ve ciddi bir mesele olduğunu belirten Zwelivelile Mandela, Markle’a “Sen sadece beyaz bir prensle evlendin” diye seslendi.

Güney Afrika’da apartheid rejiminin sona ermesi için mücadele veren Nelson Mandela, 27 hapis yattıktan sonra 1990’da serbest kalmış ve ardından ülkenin lideri olmuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.