kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5463
EURO
34,8767
STERLIN
40,5820
BITCOIN
$66.297
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Balık ve patates kızartması menülerden çıkabilir

Balık ve patates kızartması menülerden çıkabilir
25.08.2022
0
A+
A-

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF)’nın hazırladığı bir rapora göre, İngilizlerin ukusal  yemeği olarak kabul edilen balık ve patates kızartması (fish &chips), yakında menülerinden çıkabilir.

Sevenleri için oldukça üzücü sayılabilecek bu habere göre, çok sevilen balık ve patates kızartması ikilisi, düzinelerce balık türünün öldürüldüğü gerekçesiyle eskisi kadar sık tüketilemeyebilir.

Daily Mail’de yer alan habere göre, WWF’in raporu, deniz ürünleri sektörünün düzenlenmesini güçlendirmek için “acil” çaba gösterilmesi çağrısında bulunuyor.

WWF Savunuculuk ve Kampanyalar İcra Direktörü Kate Norgrove, “Okyanus gezegenimizin mavi kalbi ve sağlığını göz ardı ediyoruz.”

“Bu değerli kaynağı korumak, dünyadaki her balıkçılığın en büyük önceliği olmalı, ancak çok uzun süredir sürdürülemez uygulamalar kontrolsüz kaldı ve yaşam okyanusunu kuruttu” dedi.

 

33 DENİZ ÜRÜNÜ İNCELENDİ

“Riskli Deniz Ürünleri İşi” başlıklı rapor, Britanyalılar tarafından ilk kez yenen deniz ürünlerinin toplam hacmini belirledi.

Rapor, 2019’da İngiltere’deki insanlar tarafından 887.000 ton deniz ürününün yendiğini söylüyor- 5,2 milyar porsiyon balık ve cipse eşdeğer.

WWF’e göre, bu deniz ürünlerinin büyük çoğunluğu (yüzde 81) İngiltere sularının dışında avlandı veya yetiştirildi.

Rapor, mezgit balığı, alabalık, ringa balığı, midye ve kısa yüzgeçli kalamar da dahil olmak üzere 33 popüler deniz ürününün tedarik zincirlerine baktı.

Midye, sardalya ve ringa balığı da dahil olmak üzere bu türlerin bazılarının üretim ve tüketim açısından nispeten düşük riskli olduğu bulundu.

Bununla birlikte, kılıç balığı, ton balığı, ılık su karidesleri, kalamar ve bazı yengeç türleri de dahil

olmak üzere diğerleri, iklim ve ekosistem etkileri de dahil olmak üzere birçok alanda yüksek risk olarak değerlendirildi.

Rapora göre, tüm tür grupları genelinde 250’den fazla Tehlike Altındaki, Tehdit Altındaki ve Korunan (ETP) tür, Birleşik Krallık pazarlarına tedarik sağlayan balıkçılıktan doğrudan etkilendi. Buna balinalar, yunuslar, deniz kuşları ve köpekbalıkları da dahil ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.