kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Diana’nın yakın koruması: ‘Babası isterse Prens Harry dönecek’

Diana’nın yakın koruması: ‘Babası isterse Prens Harry dönecek’
15.08.2022
0
A+
A-

İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerinden resmi olarak ayrılan Prens Harry ve ailesinin cephesinde sular durulmuyor. Şimdi de Prenses Diana’nın yakın korumalığını yapan Ken Wharf tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Prens Harry iki yıl önce Kraliyet Ailesi’ndeki resmi görevlerini terk ederek karısı Meghan Markle ve iki çocukları Archie ve Lilibet ile birlikte ABD’ye taşındı. Ayrılığın ardından Prens Harry çok seyrek olmakla birlikte dönem dönem İngiltere’deki ailesini ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Hatta yakın zamanda eşi ve iki çocuğuyla birlikte Kraliçe Elizabeth’in Platin Jübilesine katıldıkları da biliniyor.

Kutlamalardan sonra evlerine dönen Prens Harry ve ailesi kısa bir süre sonra bir güvenlik problemiyle gündeme geldiler. Prens Harry, 2020 yılında Kraliyet ailesindeki görevlerini bıraktığında devletin karşıladığı özel güvenlik koruma hakkını da kaybetmişti. Ancak Prens Harry ve ailesi için bu başlarda büyük bir sorun teşkil etmiyordu, ta ki ailecek Birleşik Krallık’a ziyarette bulunana dek.

Prens Harry, ailesiyle birlikte İngiltere’ye geldiği zamanlarda ödemesini kendi yapacağı bir polis koruması talep etti ancak talebi reddedildi. Bu reddedilişin ardından Prens Harry’nin hukuk danışmanları Prens’in eşi ve çocukları Archie ile Lilibet ile Britanya’ya gitmek istediklerini ancak polis koruması olmadan bunun çok tehlikeli olacağını düşündükleri açıklamasını yaptı. İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından reddedilen bu talep sonrası gerilim, çiftin ABD’deki güvenlik ekibinin İngiltere’de çalışma izinleri olmamasıyla iyice tavan yaptı. Prens Harry konuyla ilgili davalar açtı ve deyim yerindeyse bu yola baş koydu.

‘AKILLICA BİR HAREKET DEĞİLDİ’

Yaşanan bu olaylar ise Prens Harry ve ailesinin bir güvenlik problemiyle karşı karşıya olduğu spekülasyonlarını doğurdu. Konuyla ilgili Prenses Diana’nın yakın korumalarından olan Ken Wharf katıldığı bir podcast programında, hükümet polisinin, İngiltere ziyaretleri sırasında Sussex Dükü ve ailesinin güvenliğini sağlamayı asla reddetmeyeceğine inandığını söyledi. Bunun yanında Sussex Dükü Prens Harry’nin İçişleri Bakanlığı ile olan savaşının bir hata olduğunu düşündüğünü belirtti. Prens Harry ve ailesinin İngiltere’deyken asla korumasız bırakılmayacağını savunan eski koruma, sözlerine şöyle devam etti:

“Bence İngiliz hükümetine karşı tavır almak akıllıca bir şey değil çünkü bu, özünde olumsuz bir imaj yaratıyor. Harry bunu fazla abarttı. Zaten ülkenin onun güvende olduğundan emin olma sorumluluğu var. Harry’nin gerektiğinde onlar için yapılacakları anlaması gerektiğini düşünüyorum.”

Harry ve Meghan şimdi ABD’li özel bir güvenlik ekibiyle birlikte hareket ediyor. Ancak iddialara göre göre bu ekibin yurt dışında güvenlik sağlayacak kadar geniş bir ağı yok ve Prens Harry ile ailesini güvende tutmak için gereken İngiliz istihbarat bilgilerine de sahip değiller.

‘PRENS HARRY GERİ DÖNEBİLİR’

Sussex Dükü ve ailesiyle ilgili açıklamalarına devam eden Ken Wharf başka bir konuya daha değindi. Wharf, Prens Harry babası Prens Charles tahta çıkarsa yeni bir görev için İngiltere’ye dönebileceğini söyleyerek şunları da ekledi:

“Tamamen içgüdüsel olarak söylüyorum. Harry’nin denizden çıkmış bir balık olmadığı benim için açık. Hayır işleri yapıyor, Netflix ve diğer şirketlerle anlaşmaları var ama nereye varacaklarını tam olarak bilmiyoruz. Yalnızca içimde Prens Harry’nin Meghan olsun ya da olmasın yeni bir rol için İngiltere’ye dönebileceğine dair bir his var. Sorunuza cevap vermek gerekirse, babasının monarşinin etkisini kırma planının bir parçası olarak Prens Harry’nin bir şekilde geri döneceğini düşünüyorum. Önümüzdeki on yıl içinde bu gerçekleşecek”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.