kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
STERLIN
40,5949
BITCOIN
$63.400
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Milyonlarca kişi, NI eşik değişikliği sayesinde maaşlarında artış görecek

Milyonlarca kişi, NI eşik değişikliği sayesinde maaşlarında artış görecek
05.07.2022
0
A+
A-

ULUSAL Sigorta (National Insurance – NI) eşiği Çarşamba gününden itibaren 9,880 pound’den 12,570 pound’a yükseldiğinde, bu ay yaklaşık 30 milyon kişi bir sonraki maaş bordrolarında bir artış görecek. Değişiklik, tipik bir çalışanın bu yıl 6 Temmuz’dan itibaren fazladan 330 pound kazanacağı ve yaşam maliyeti krizinin ortasında artan fatura baskısını hafifletmeye yardımcı olabileceği anlamına geliyor.

Bu girişim, Sağlık ve Sosyal Bakım Vergisinin ödenmesine yardımcı olmak için Nisan ayında NI’de tartışmalı yüzde 1,25 puanlık bir artışın ardından geldi. Birleşik Krallık Hükümeti daha önce, Ulusal Sigorta primleri (NIC) ödeyen her 10 işçiden yedisinin (%70) değişikliğin ardından, yeni vergiyi hesapladıktan sonra bile daha az ödeyeceklerini söyledi.

Eşik artışından yararlananlardan 2,2 milyon kişinin NIC ödemekten tamamen çıkarılacağı da belirtildi. Bununla birlikte, Bestinvest yatırım platformunda kişisel finans analisti Alice Haine, 330 poundlik bir tasarrufun “ayda sadece 27.50 pounde eşit olduğunu fark ettiğinizde çok fazla uzamayacağını” söyledi.

Devam etti: “Evet, bu yaşam maliyeti krizinde her kuruş önemlidir ve bazıları için 27,50 pound her gece akşam yemeği yemekle bazen yemek yememek arasındaki fark olabilir. Ancak diğerleri için bu miktar, gıda, yakıt ve enerji fiyatlarının norm haline gelmesiyle birlikte yükselen enflasyonun ortasında hane halkı faturalarını ödemekte zorlandıkları için bütçelerinde zar zor bir etki yaratacak” dedi.

Haine şunları ekledi: “Bütün bunlar, kaçak enflasyonun işçilerin aldığı tüm maaş artışlarını aşındırdığı, dolayısıyla herhangi bir tasarrufun hızla yutulduğu, düşen reel ücretlerin arka planına karşı kuruldu.

ULUSAL SİGORTA NEDİR?

Ulusal Sigorta, çalışanlar, işverenler ve kendi kazançları üzerinden ödeyen serbest meslek sahipleri tarafından ödenen kazançlar üzerinden alınan bir vergidir. NHS, devlet yardımları ve Devlet Emekli Maaşı için ödeme yapmak için kullanılır.

ULUSAL SİGORTA PRİMLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Sağlık ve Sosyal Bakım Vergisi, 6 Nisan 2022’de yürürlüğe girdi. Bu, Birleşik Krallık genelinde NHS’yi desteklemek için tasarlanan Ulusal Sigorta Katkılarında yüzde 1,25’lik bir artıştır. Nisan 2023’ten itibaren Ulusal Sigorta Primleri eski oranına dönecek ve ekstra vergi yeni Sağlık ve Sosyal Bakım Vergisi olarak tahsil edilecektir.

Bu vergi, Devlet Emeklilik yaşının üzerinde olup çalışmaya devam eden kişiler tarafından da ödenecektir.

ULUSAL SİGORTAYI KİM ÖDÜYOR?

  • Çalışanlar maaşları üzerinden NI ödüyor
  • İşverenler ayrıca personel için ekstra NIC öder
  • Serbest meslek sahibi, karları üzerinden NI öder

ULUSAL SİGORTA EŞİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİ

6 Temmuz’dan itibaren Ulusal Sigorta eşiği, Kişisel Harçlık olarak bilinen gelir vergisi eşiği ile aynı olacaktır. Bu, yılda 12.570 pound’ın altında kazanırsanız Ulusal Sigorta veya gelir vergisi ödemeyeceğiniz anlamına gelir. Bundan daha fazla kazanırsanız, daha yüksek eşik nedeniyle genel olarak daha az Ulusal Sigorta ödeyeceğiniz için faydayı hissedeceksiniz.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.