kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
STERLIN
40,9439
BITCOIN
$70.239
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“Yuva yıkan Ukraynalı” tepkilere dayanamadı en sonunda patladı

“Yuva yıkan Ukraynalı” tepkilere dayanamadı en sonunda patladı
27.06.2022
0
A+
A-

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte evinden ve ülkesinden olan milyonlarca Ukraynalı birçok ülkeye kaçmak zorunda kaldı. Bölgede insanlık dramı yaşanırken, İngiliz hükümetinin mültecilere yönelik programıyla Almanya üzerinden ülkeye giren Ukraynalı mülteci Sofiia Karkadym gündemden düşmüyor. Sığınmacı olarak girdiği evden 29 yaşındaki Toni ile çıkarak “yuva yıkan” kadın yaşadıklarını anlattı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra ülkeden kaçan ve Mayıs ayının başında İngiltere’ye sığınan Ukraynalı Sofiia Karkadym isimli 22 yaşındaki mülteciye İngiliz Lorna Garnett ve sevgilisi Tony evlerini açtı.

Bütün dünyanın tepki gösterdiği savaştan en çok etkilenen sivillere yardımcı olmak isteyen Lorna ve Tony’nin 10 yılı aşkın süren birlikteliği genç kadın ile İngiliz adamın yakınlaşmasıyla bozuldu.

3 çocuk annesi olan Garnett, İngiliz medyasına açıklamalarda bulunarak Tony’nin kendisinden Lorna için ayrıldığını açıkladı. Lviv’den İngiltere’ye sığınmak zorunda kalan Sofiia’nın, ülkeye girdikten sonra Tony’i “gözüne kestirdiğini” iddia eden Garnett, “Ona evimizin kapılarını açtık ve o bana böyle karşılık verdi” diyerek sitem etti.

Bu açıklamalar ve haberlerle birlikte bütün dünyanın “Yuva yıkan Ukraynalı mülteci” olarak tanıdığı Sofiia İngiliz medyasına konuştu. Sofiia, “Ben kimseyi çalmadım. Bizim ilişkimiz gerçek ve harika. 29 yaşındaki bir adamın bilinçli bir kararı bu. Kimseyi çalmadım” yorumunu yaptı.

Sofiia, ayrıca İngiliz medyasına da ateş püskürdü. Sofiia, “İngiliz medyası çok dramatik yaklaştı duruma” dedi. Instagram üzerinden aşkını fotoğraflarla belgeleyen Sofiia, “Ben kimseyi çalmadım. Gelen yorumlar ve tepkiler üzerine sosyal medya üzerinden bu paylaşımı yapmak istedim” ifadesini kullandı.

Sofiia, “29 yaşındaki bir adamın aşık olmaya, mutlu olmaya hakkı yok mu? Sizce gerçekten mutlu bir aileyi 10 günde yıkabilir miyim” diye sordu. Sofiia, “Anthony ve ben çok iyiyim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.