kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5720
EURO
34,9922
STERLIN
40,7725
BITCOIN
$64.349
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de havaalanı krizi büyüyor… Pilotlar bagaj taşırken görüntülendi

İngiltere’de havaalanı krizi büyüyor… Pilotlar bagaj taşırken görüntülendi
20.06.2022
0
A+
A-

İngiltere’de geçtiğimiz haftalarda başlayan havaalanı krizi sürüyor. Önce Gatwick Havalimanı yeterli çalışan olmadığı için yazın uçuş sayısını azaltacağını açıklamıştı. Şimdi ise Başta Heathrow olmak üzere Birleşik Krallık’taki tüm havaalanlarından yaşanan büyük krizle ilgili akılalmaz fotoğraflar geliyor…

İngiltere’nin başı bir yandan demir yolu işçilerinin grevi ve bu greve katılmaya karar verdiklerini açıklayan diğer iş kollarındaki işçilerle ilgili alınacak önlemlerde dertteyken, havaalanları ve uçuşlarla ilgili yaşanan krizinde sonlanmak yerine daha da alevlenmesi nedeniyle bu dert daha da baş edilemez duruma geldi.

Londra Heathrow Havalimanı 15 bin yolcuyu mahsur bırakan Bagaj yığılmasıyla başa çıkmak için havayollarına bugün uçuşlarının %10’unu iptal etme emrini verdi. Öte yandan İngiliz hava yolu firması EasyJet, Gatwick’te giderek daha fazla uçuşu kesintiye uğrattığı için kaos daha da büyüdü.

Terminal 2 ve 3’ten uçan havayollarının kalkışları kesmesini istemesinin ardından bugün Heathrow’da 90 uçuşun etkilenmesi bekleniyor.

YOLCULAR PERİŞAN, SEYAHAT PLANLARI İPTAL!

Devam eden personel krizi İngiltere’nin seyahat merkezlerinde kargaşaya neden olmaya devam ederken, haftalarca uçuş iptallerinin ardından sayısız yolcunun seyahat planları alt üst oldu.

Independent’ın haberine göre Virgin Atlantic, New York ve Los Angeles dahil olmak üzere varış noktalarına en az üç uzun mesafeli uçuşu iptal ederken, British Airways ‘az sayıda iptal’ yapmak zorunda kaldı.

BA’nın Fransa’daki Toulouse’a planladığı üç uçuş, dört Marsilya kalkışından ikisinin yanı sıra yere indirildi.

Bu arada EasyJet, Londra Gatwick ve Amsterdam’daki Schiphol gibi “operasyonel sorunlardan” etkilenen havalimanlarında “bir dizi uçuşu proaktif olarak birleştirdiğini” söyledi.

Havayolu, Nisan ve Haziran arasındaki kapasitesinin 2019 seviyelerinin yüzde 87’si olmasını ve sonraki üç ayda yüzde 90’a çıkmasını bekliyor.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.