kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.171
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere’de balıkçı teknelerinde çalışan göçmen işçilere zorbalık

İngiltere’de balıkçı teknelerinde çalışan göçmen işçilere zorbalık
17.05.2022
0
A+
A-

NOTTINGHAM Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, İngiltere’de balıkçı teknelerinde çalışan göçmen işçilerin ırkçılığa uğradığı, sömürüldüğü ve hatta fiziksel şiddete uğradığını ortaya koydu. İngiltere’de balıkçı teknelerindeki göçmen işçilerin yaklaşının üçte birinin 20 saatlik vardiyalar ile çalıştırıldığı ve yüzde 35’inin fiziksel şiddet gördüğü açıklandı.

Nottingham Üniversitesi Haklar Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmada, göçmen işçilerin çalışırken mola vermelerine izin verilmediği ve saat başına ortalama 3.51 pound kazandıkları belirtildi. Birçok göçmen işçi ile yapılan görüşmelere dayanan rapor, teknelerde çok fazla ırkçılık, “aşırı şiddet” ve cinsel saldırı vakalarının yaşandığını ortaya koydu.

‘KİMSEYLE İRTİBARA GEÇEMİYORUZ’

Bir göçmen işçi, araştırmacılara, “Bu durumdan çıkmak mümkün olmuyor, çünkü yardım istemek için tekneden inilemiyor. Kimseyle irtibata geçmek mümkün değil. Kaptan cep telefonumu tutuyor ve bana verdiğinde, telefon konuşmalarımı denetliyor” dedi.

Araştırmacılar, Filipinler, Endoezya, Gana, Sri Lanka ve Hindistanlı birçok işçinin “transit vize” ile İngiliz teknelerinde çalıştırıldığı ve bu durumun yasal bir boşluk yaratması nedeniyle sömürünün mümkün hale geldiğini söyledi. Bu vizelerin, işçileri yaşam koşulları açısından bulundukları teknenin kaptanına bağlı kıldıkları ve başka işlere geçmelerini engelledikleri belirtildi.

Araştırmaya katılan Dr. Jessica Sparks, “Sömürüye dayanan uygulamalar, teknelerde çok yaygın görülüyor. Kötü maaşlar ve uzun çalışma saatleri çok sık görülüyor. Özellikle de fiziksel şiddetin seviyesi inanılmaz” dedi.

YERLİ İŞÇİLERLE ÜCRET FARKI

Raporda ayrıca, göçmen ile yerli işçiler arasındaki ücret farkı ortaya koyuldu. Buna göre yerli işçilerin, yakalanan balıktan veya toplam kardan “mürettebat payı” adı altında ekstra bir ücret aldığı belirtildi. Raporda, “Bu tür uygulamaların göçmen ile yerli balıkçılar arasındaki ayrımı daha da artırma potansiyeli var” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.