kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.716
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Elizabeth Line’nın açılış tarihi beli oldu

Elizabeth Line’nın açılış tarihi beli oldu
04.05.2022
0
A+
A-

LONDRA’DAKI Crossrail nihayet açılış tarihine kavuştu. Merakla beklenen Elizabeth hattı, bu ayın sonlarında, pek çok hevesli yolcunun beklediğinden daha erken gelecek. 24 Mayıs Salı günü saat 6.30’dan itibaren eylemde göreceğiz, bu da büyük açılışın sadece üç hafta uzakta olduğu anlamına geliyor. Bu noktadan sonra, tüm TfL Demiryolu hizmetleri ‘Elizabeth hattı’ olarak yeniden adlandırılacak ve başlangıçta üç ayrı bölüm faaliyet gösterecek: Reading/Heathrow-Paddington, Paddington-Abbey Wood aracılığıyla Liverpool Street (yeni, merkezi bölüm) ve Liverpool Street-Shenfield.

Yine de birkaç yakalama var. Başlangıç ​​olarak, trenler Pazar günleri çalışmayacak (Kraliçe’nin Platinum Jübilesi için 5 Haziran hariç) veya Londra Merkez Bond Street istasyonunda durmayacak. Açılış tarihi aynı zamanda demiryolu düzenleyicisi ORR’nin nihai onayına tabidir, ancak hattın yeni varlıklarının çoğu zaten onaylanmış olduğundan bu tarihin alınması çok muhtemeldir.

Trenler, Pazartesi-Cumartesi günleri saat 6.30 ile 23.00 arasında Londra’nın yeni merkezinde her beş dakikada bir hareket edecek. Tüm istasyonlarda personel, tren servis saatlerinde görev yapacak ve Paddington ile Woolwich arasındaki tüm istasyonlar, trenden sokağa tamamen adımsız.

TfL henüz herhangi bir resmi açılış töreninin ayrıntılarını açıklamadı ve Kraliçe’nin ilk resmi yolcu olabileceği spekülasyonuyla, hatta (başlangıçta ‘Crossrail’ olarak adlandırılması planlandı) eski Londra belediye başkanı Boris Johnson’ın bir duyurusunun ardından adını aldı. Crossrail CEO’su Mark Wild MyLondon’a şunları söyledi: yeni bir ulaşım şekli – biraz da Paris’teki RER’iniz veya Münih’teki S-Bahn’ınız gibi… Heathrow’dan, Reading’den gelen büyük trenler, doğrudan tünele girecek, merkezi alandan geçecek ve diğer taraftan dışarı çıkacak. Shenfield. İngiltere’de böyle bir şey olmadı; dünyadaki en karmaşık ve en büyük dijital demiryollarından biri.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.